Για τον Πειραιά αναχώρησαν 200 από τους 591 μετανάστες

Για τον Πειραιά αναχώρησαν 200 από τους 591 μετανάστες

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πλοίο της γραμμής αναχώρησαν απόψε, από το Ηράκλειο, για τον Πειραιά περίπου 200 μετανάστες που φιλοξενούσουν στο κλειστό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας, μετά την διάσωση τους .

Η μεταφορά των μεταναστών έγινε με μια μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας . Οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε λεωφορεία και έφθασαν στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου και επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής προκειμένου οι Αφγανοί , Ιρακινοί και Ιρανοί να μεταφερθούν σε κέντρα κράτησης στην Αττική, ενώ οι υπόλοιποι θα αφεθούν ελεύθεροι .

Οι υπόλοιποι μετανάστες του πλοίου Baris συνεχίζουν φιλοξενούνται στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας.

Υπενθυμίζεται πως στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Ιεράπετρας στην Κρήτη είχαν εγκατασταθεί οι 591 μετανάστες που επέβαιναν στο φορτηγό πλοίο «Baris», υπό σημαία Κιριμπάτι, το οποίο εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο στις 25 Νοεμβρίου, νοτιοανατολικά της Κρήτης. Το πλοίο είχε σαλπάρει στις 19 του μηνός και παρουσίασε βλάβη την περασμένη Δευτέρα και ύστερα από λίγες ώρες εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Αμέσως κινητοποιήθηκε σύσσωμος ο κρατικός μηχανισμός, στήθηκε επιχείρηση ρυμούλκησης του πλοίου, το οποίο αγκυροβόλησε σε απόσταση περίπου μισού μιλίου από το λιμάνι της Ιεράπετρας. Αντρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού ανέβηκαν επάνω στο σκάφος προκειμένου να ερευνήσουν την πιθανότητα να υπήρχαν οπλισμένα άτομα. Συνελήφθησαν τα 7 μέλη του πληρώματος, δύο άτομα που φέρονται ως μέλη του κυκλώματος διακίνησης (δεν αποκλείεται άλλοι διακινητές να είχαν εγκαταλείψει νωρίτερα το σκάφος) και 12 μετανάστες, που προκάλεσαν ταραχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή