Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτηση του από το αξίωμα του Δημάρχου Πάφου υπέβαλε γραπτώς στον  υπουργό Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικο, μέσω του δικηγόρου του ο Σάββας Βέργας.

Ο παραιτηθείς δήμαρχος Πάφου σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στους λόγους παραίτησής του επικαλείται εξομάλυνση του πολιτικού σκηνικού. Επίσης αναφέρει ότι θα παλαίψει μέχρι τέλους για να αποδείξει την αθωότητά του.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών σε περίπτωση κενώσεως θέσης Συμβούλου/Δημάρχου, η διενέργεια αναπληρωματικής εκλογής διατάσσεται από τον Υπουργό Εσωτερικών, δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και ορίζει την ημέρα εκλογής εντός 45 ημερών από της κένωσης της θέσης.

Με βάση τις διατάξεις του νόμου οι αναπληρωματικές εκλογές για την πλήρωση της θέσης του Δημάρχου Πάφου, θα διενεργηθούν στις 11 Ιανουαρίου 2015.

Ο κ. Βέργας κατηγορείται για οικονομικές ατασθαλίες, γραπτές απειλές για φόνο, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, ενοχλητικά απειλητικά μηνύματα και δημόσια βλάβη. 

 

Επισυνάπτεται η επιστολή παραίτησης του Σάββα Βέργα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή