Ενταση στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Ενταση στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα μεταβλητή, όχι μόνον στην επικείμενη προεδρική εκλογή αλλά και στα μετεκλογικά δεδομένα, εφόσον βέβαια δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εισάγει στην πολιτική εξίσωση η αιφνίδια κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Στην εκτίμηση του κ. Αλ. Τσίπρα, μέσω του ΣΚΑΪ, ότι οι ΑΝΕΛ ενδεχομένως να μην είναι στην επόμενη Βουλή, απάντησε χθες με ένταση ο κ. Π. Καμμένος. «Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να έχει αυτοδυναμία. Ο μόνος τρόπος για να μην έχει αυτοδυναμία είναι να είναι ενισχυμένοι οι ΑΝΕΛ», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος, την ίδια στιγμή που η βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια Τσαρουχά αναγκαζόταν σε διευκρινιστική δήλωση, με την οποία σημείωνε ότι δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο ούτε καν τον Κ. Καραμανλή.

Είχε προηγηθεί συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, με αφορμή τις καταγγελίες για προσπάθεια χρηματισμού βουλευτών των ΑΝΕΛ, στο περιθώριο της οποίας ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «άβυσσο» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στα εθνικά θέματα και, φυσικά, επανήλθε στις αλλεπάλληλες καταγγελίες του περί απόπειρας εξαγοράς βουλευτών. Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι μετά την αποχώρηση του κ. Π. Μελά, δεν υπάρχει άλλος βουλευτής των ΑΝΕΛ να ψηφίσει για Πρόεδρο και ζήτησε από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής «να καλέσει τον Σαμαρά και να πει ποια είναι τα “μαξιλαράκια”».

Σε αυτό το κλίμα, οι αναφορές της κ. Κόλλια στην ίδια Επιτροπή ότι «ο βουλευτής θα έπρεπε να αποφασίζει μόνος του… δεν χρειάζεται κανένας να πείσει κανέναν τι θα ψηφίσει. Ολοι είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν. Το θέμα είναι πώς θα με πείσει κάποιος για το πρόσωπο» ερμηνεύθηκαν ως… χαραμάδα υπερψήφισης Προέδρου. «Δηλώνω ότι δεν ψηφίζω κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως αποφασίσαμε ομόφωνα στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ», σημείωσε σε διευκρινιστική δήλωση η βουλευτής Σερρών, προσθέτοντας, μάλιστα, πως αυτό περιλαμβάνει «και τον Κώστα Καραμανλή, που είναι το μόνο πρόσωπο που θα μπορούσε να με κάνει να ψηφίσω».

Η Επιτροπή Δεοντολογίας, πάντως, κάλεσε για διευκρινίσεις τους Σταυρούλα Ξουλίδου, Παναγιώτη Μελά, Αδ. Γεωργιάδη και Νότη Μηταράκη, με μόνη αρνητική ψήφο αυτήν του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου, σε αναντιστοιχία με όσα είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του κόμματος Π. Σκουρλέτης όταν προ ημερών είχε χαρακτηρίσει πολύ σοβαρές και άξιες διερεύνησης τις καταγγελίες Ξουλίδου – Καμμένου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή