Με νομοθετική ρύθμιση λύση στο αίτημα Ν. Ρωμανού

Με νομοθετική ρύθμιση λύση στο αίτημα Ν. Ρωμανού

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα που έχει προκύψει με την αιτούμενη εκπαιδευτική άδεια του 21χρονου Ν. Ρωμανού, ο οποίος διανύει την 23η ημέρα απεργίας πείνας εξετάζει η κυβέρνηση, ενώ αργά χθες το βράδυ σημειώθηκαν επεισόδια στα Εξάρχεια, όπου κάηκαν ένα λεωφορείο ΟΑΣΑ, Ι.Χ. αυτοκίνητα και κάδοι απορριμμάτων, μετά το συλλαλητήριο συμπαράστασης στον κρατούμενο.

Σε επικοινωνία που είχαν χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης με τους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης κ. Α. Λοβέρδο και Χ. Αθανασίου, συμφώνησαν, κατά πληροφορίες, εφόσον το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απορρίψει το αίτημα του Ν. Ρωμανού, να δοθεί λύση διά της νομοθετικής οδού. Η απόφαση του Συμβουλίου αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, ενώ η γνωμοδότηση του εισαγγελέα ήταν αρνητική.

Εν τω μεταξύ, και μέχρι να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, οι κ. Αθανασίου και Λοβέρδος προκρίνουν την παρακολούθηση μαθημάτων από τη φυλακή μέσω τηλεδιάσκεψης και τη χορήγηση αδειών μόνο στην εξεταστική περίοδο.

«Θα μπορούσε να οργανωθεί ένα σύστημα τηλεπαρακολούθησης των μαθημάτων. Βεβαίως και ο σπουδαστής θα παίρνει άδειες όταν χρειάζεται να δώσει εξετάσεις» είπε στο Mega ο υπουργός Δικαιοσύνης. «Θα εξασφαλίσουμε την παροχή όλων των ευκαιριών για την αποφοίτηση των εγκλείστων που έχουν εισαχθεί σε ΑΕΙ» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα επιτευχθεί είτε με διδασκαλία εξ αποστάσεως είτε με τη συμπύκνωση των εξεταστικών περιόδων είτε με τη διενέργεια εξετάσεων εντός των φυλακών.

Εν τω μεταξύ, συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες οι γονείς των απεργών πείνας Νίκου Ρωμανού και Γιάννη Μιχαηλίδη, όπου κατήγγειλαν παραβίαση του δικαιώματος των κρατουμένων στην εκπαίδευση.

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης και η κυβέρνηση κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και θα είναι οι μόνοι υπαίτιοι γι’ αυτό που θα συμβεί από εδώ και πέρα» είπε ο πατέρας του Ν. Ρωμανού.

«Δύο χρόνια πριν, ο γιος μου προσπαθούσε να με πείσει ότι κάθε μορφής εξουσία λειτουργεί τιμωρητικά σε εκείνον και τους ομοϊδεάτες του. Τότε μου φαινόταν αδιανόητο. Δυστυχώς οι εξελίξεις με διέψευσαν» είπε ο πατέρας του Μιχαηλίδη.

Εν τω μεταξύ, επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ στα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας συμπαράστασης στο Ν. Ρωμανό. Στη διαδήλωση που προηγήθηκε των επεισοδίων σύμφωνα με την Αστυνομία συμμετείχαν πάνω από 4.000 άτομα, ενώ μετά το τέλος της ένα μικρό τμήμα των διαδηλωτών κατευθύνθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων. Πενήντα περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Πολυτεχνείου επί της Στουρνάρη, απ’ όπου και εκτόξευαν πέτρες στους αστυνομικούς. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 31 ατόμων εκ των οποίων 12 συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για διάφορα αδικήματα.

Τουλάχιστον δύο πολυτελή αυτοκίνητα βρέθηκαν αναποδογυρισμένα στη συμβολή Χ. Τρικούπη και Σόλωνος, ενώ ένα λεωφορείο του ΟΑΣΑ πυρπολήθηκε στη συμβολή Στουρνάρη και Κάνιγγος. Τα επεισόδια συνεχίζονταν μέχρι αργά χθες το βράδυ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή