ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Tρίτος κύκλος ίδρυσης κοινωνικών επιχειρήσεων από το Κέντρο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

«Η κουλτούρα της αλλαγής είσαι εσύ», είναι το μήνυμα του Ελληνικού Κέντρου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

To Ελληνικό Κέντρο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας & Κοινωνικής Καινοτομίας «The Nest» σε συνεργασία με την Aephoria, το Bρετανικό κέντρο CAN, τον Εκπαιδευτικό Όμιλο City Unity και την Ελculture ξεκινάνε τον τρίτο κύκλο ίδρυσης κοινωνικών επιχειρήσεων προσβάσιμο από κάθε μεριά της Ελλάδας. Η προσκληση είναι ανοιχτή μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου. Παράλληλα για 20 γυναικες κοινωνικές επιχειρηματίες προσφέρουμε συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα WiSE με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στόχος της συνεργασίας είναι επαφή της καινοτομία με την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη, δημιουργώντας το χώρο των ιδεών όπου γίνονται επιχειρήσεις.

Οι συμμετέχοντες στο 9μηνο δομημένο πρόγραμμα εκτός της ίδρυσης της επιχείρησης τους αποκτούν Diploma Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και Διοίκησης Κοινωνικών Επιχειρήσεων Αναγνωρισμένο από τον ΕΟΠΠΕΠ, Υπ. Παιδείας, τον Εκπαιδευτικό Όμιλο City Unity καθώς και πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Το πρόγραμμα  περιλαμβάνει τα στάδια ίδρυσης (start-up): Academy© και Innovation Lab© & το στάδιο ανάπτυξης  Institute (στέγαση, συμβουλευτική & υποστηρικτικές λειτουργίες). Προσφέρεται εξ’αποστάσεως παρακολούθηση με Livestreaming και στήριξη από τις περιφερειακές δομές μας.

Το πρόγραμμα προσφέρεται με 60% υποτροφία. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου και το πρόγραμμα ξεκινάει στις 12 Ιανουαρίου στον Εκπαιδευτικό Όμιλο City Unity στο Σύνταγμα.  Για εγγραφές συμπληρώστε την online αίτηση στο www.thenest.org.gr ή στείλτε εμαιλ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: admissions@thenest.org.gr.

Για τις γυναίκες κοινωνικούς επιχειρηματίες προσφέρουμε συμμετοχή στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα WiSE του οποίου είμαστε εταίροι -χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαική Επιτροπή- με συντονιστή εταίρο το Πανεπιστήμιο ESADE Business School. Καταληκτική ημερομηνία εγγραφών 18 Δεκεμβρίου, 20 διαθέσιμες θέσεις για την Ελλάδα.

Επίσης, στόχος είναι οι κοινωνικές επιχειρήσεις και οι μη κερδοσκοπικές να διευρύνουν τις δραστηριότητες τους και τον κοινωνικό τους αντίκτυπο μέσω της διαχείρισης επενδύσεων και διεκδίκησης κεφαλαίων από τις δομές του χρηματοδοτικού μας εργαλείου Social Entrepreneurship Fund.

Η The Nest Κοιν.Σ.Επ. είναι το Ελληνικό Κέντρο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας & Κοινωνικής Καινοτομίας που στόχο έχει να στηρίξει την γέννηση και επέκταση της νέας κουλτούρας της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, στηρίζει την ίδρυση και ανάπτυξη κοινωνικών επιχειρήσεων (start-ups) μέσω εκπαίδευσης, στέγασης και παροχής συμβουλευτικής μέσω του δομημένου πρωτοκόλλου The Nest Start-up Life Cycle στη Σχολή Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Ακόμη, προσφέρει επιτάχυνση μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου The Nest Social Entrepreneurship Fund λειτουργώντας σαν Χρηματοοικονομικός Διαμεσολαβητής Κοινωνικών Χρηματοδοτήσεων (Social Investment Finance Intermediary). Επίσης, διενεργεί Ευρωπαϊκά & Κλαδικά έργα μέσω του Ερευνητικού Κέντρου The Nest Research Centre on Social Entrepreneurship, Social Innovation & Social Franchising©;

Τέλος, χτίζει Δίκτυα και Σχέσεις μεταξύ κοινωνικών χρηματοδοτών/επενδυτών, κοινωνικών επιχειρηματιών, διαμορφωτών πολιτικής και του ευρύτερου κοινού μέσω της πλατφόρμας και των δραστηριοτήτων του οικοσυστήματος The Nest Ecosystem.

Open Day: Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε στο #changemakers happy hour τη Δευτέρα 8/12 που συνδιοργανώνουμε με τον παγκόσμιο οργανισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας Ashoka για να συζητήσουμε τις ανάγκες σου, το πρόγραμμα και το όραμά σου. Στις 19:30 στο Chaplin bar Καλαμιωτού 16, Σύνταγμα.

Γραφείο Εγγραφών: admissions@thenest.org.gr. The Nest Κολέγιο CityU Καρύτση 1 και Κολοκοτρώνη, Σύνταγμα. Τηλέφωνα επικοινωνίας: +30 (210) 32.43.221, +30 (210) 32.43.222 
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ