Αυστηρό μήνυμα Λοβέρδου προς Αρχιτεκτονικές

Αυστηρό μήνυμα Λοβέρδου προς Αρχιτεκτονικές

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διελκυστίνδα ΑΕΙ – υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές συνεχίζεται με ένταση. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των Αρχιτεκτονικών Σχολών ΕΜΠ και ΑΠΘ εξετάζουν την προοπτική να καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση αναστολής εκτέλεσης των υπουργικών αποφάσεων για τις μετεγγραφές, έως ότου να συζητηθεί –στις 6 Φεβρουαρίου 2015– στο ανώτατο δικαστήριο η κύρια προσφυγή τους. Από την πλευρά του, ο υπ. Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σε αυστηρό τόνο ανέφερε ότι οι Αρχιτεκτονικές πρέπει να εγγράψουν τους αιτούντες μετεγγραφής, αλλιώς παρανομούν.

Ειδικότερα, η Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ και 115 καθηγητές τους κατέθεσαν προσφυγή κατά των υπουργικών αποφάσεων που ορίζουν το καθεστώς των μετεγγραφών, καθώς θεωρούν ότι αντιβαίνουν στο άρθρο 16 του Συντάγματος. Το βασικό επιχείρημα της προσφυγής είναι ότι το υπ. Παιδείας αυθαίρετα και χωρίς σχεδιασμό θα αυξήσει τον αριθμό των φοιτητών τους, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των σπουδών. Καθώς η προσφυγή έχει οριστεί να συζητηθεί στο ΣτΕ στις 6/2, οι προσφεύγοντες αναμένεται να υποβάλουν άμεσα στο ίδιο δικαστήριο αίτηση αναστολής εφαρμογής των υπουργικών αποφάσεων (ένα είδος «ασφαλιστικών μέτρων»). Η αίτηση θα εξετασθεί εντός δεκαημέρου και εάν γίνει δεκτή, θα μπλοκάρει τη διαδικασία των μετεγγραφών.

Πάντως, «αυτή τη στιγμή οι αιτούντες μετεγγραφή φοιτητές φοιτούν στα ΑΕΙ όπου εισήχθησαν και συνεχίζεται ο έλεγχος των δικαιολογητικών της αίτησής τους», είπε στην «Κ» ο πρόεδρος της Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ Νίκος Καλογήρου. Αρα, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μετά την εκδίκαση της υπόθεσης από το ΣτΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή