Πάνω από μισό εκατ. παιδιά κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα

Πάνω από μισό εκατ. παιδιά κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συγκλονιστική διαπίστωση της UNICEF, ότι στη χώρα μας σήμερα εν μέσω κρίσης, «περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας», καταγράφει στο μήνυμά του με αφορμή το φετινό τηλεμαραθώνιο αγάπης, ο Πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης.

«Φέτος συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την υιοθέτηση της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Στα χρόνια αυτά έχουν γίνει πολλά θετικά βήματα για τη μείωση της παιδικής θνησιμότητας, για το δικαίωμα στη μάθηση των παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες και για την καταπολέμηση της φτώχειας» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μεϊμαράκης και προσθέτει:

«Μένουν πολλά ακόμα να γίνουν, κυρίως για την καταπολέμηση του παιδικού υποσιτισμού, ενός φαινομένου που μαστίζει όχι μόνο τις αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά τα τελευταία χρόνια απειλεί να δείξει το σκληρό του πρόσωπο και στη χώρα μας. Τα στοιχεία συγκλονίζουν, τα περιστατικά γύρω μας προβληματίζουν. Στην Ελλάδα με εμφανή τα σημάδια της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με έκθεση της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF, περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή