Laptop με κουπόνι και φθηνό Ιντερνετ

Laptop με κουπόνι και φθηνό Ιντερνετ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κουπόνι για αγορά υπολογιστή ή τάμπλετ, για 12μηνη σύνδεση στο Διαδίκτυο ή για κατάρτιση σε θέματα τεχνολογίας, θα μπορούν να λαμβάνουν περίπου 289.300 δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος σε οκτώ περιφέρειες της Ελλάδας, βάσει του προγράμματος «Ψηφιακές Υπηρεσίες Αλληλεγγύης».

Η σχετική απόφαση που υπογράφεται από τους υπουργούς Ανάπτυξης, Παιδείας και Υποδομών, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αναμένεται να υλοποιηθεί σύντομα.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος ανέρχονται σε 289.237 άτομα: Συγκεκριμένα 47.506 στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, 52.477 στη Θεσσαλία, 22.588 στην Ηπειρο, 27.702 στη Δυτική Ελλάδα, 13.220 στα νησιά του Ιονίου, 40.464 στην Πελοπόννησο, 14.753 στο Βόρειο Αιγαίο και 40.527 στην Κρήτη.

Οι πολίτες αυτοί, όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν κουπόνια αξίας έως 410 ευρώ, με τα οποία θα μπορούν να αποκτήσουν: έναν Η/Y (tablet/notebook/laptop) με κουπόνι αξίας έως 230 ευρώ, μια διαδικτυακή σύνδεση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2015 με την παροχή συνδρομής μέχρι 12 ευρώ τον μήνα και υπηρεσίες υποστήριξης ή συμβουλευτικής ενημέρωσης για τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών μέχρι 60 ευρώ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 100 εκατομμύρια ευρώ. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη χρήση ενός κουπονιού, το οποίο θα έχει ένα μοναδικό νούμερο για κάθε δικαιούχο. Οσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση του προγράμματος, θα ελέγχουν μέσω των διαπιστευτηρίων του TAXISNET της ΓΓΠΣ στην ειδική ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί, εάν έχουν επιλεγεί, θα εντοπίζουν τα καταστήματα που συνεργάζονται με τη δράση και με την εκτύπωση του κωδικού του κουπονιού και την αστυνομική τους ταυτότητα θα πηγαίνουν σε ένα από αυτά και θα προμηθεύονται υποχρεωτικά συσκευή και τηλεπικοινωνιακή σύνδεση και προαιρετικά υποστήριξη και συμβουλευτική ενημέρωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή