Σύντομα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ 2020

Το 90% άνω των έξι ετών με κινητό

Ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στη χρήση των κινητών προβλέπει για τα επόμενα χρόνια η έκθεση «Mobility Report» της Ericsson, εκτιμώντας πως το 2020 το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού άνω των έξι ετών θα διαθέτει κινητό τηλέφωνο. Σε αυτή την άνοδο θα συμβάλει σημαντικά η περαιτέρω διάδοση των smartphone, τα οποία σήμερα αντιστοιχούν στο 37% των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας. Ετσι, οι 2,7 δισεκατομμύρια συνδέσεις, που αυτή τη στιγμή αφορούν «έξυπνα» τηλέφωνα, θα εκτιναχθούν σε έξι χρόνια στα 6,1 δισεκατομμύρια, όπως σημειώνει η έκθεση. Η Ericsson αναφέρει επίσης πως τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει μεγάλο έδαφος η παρακολούθηση online βίντεο μέσω φορητών συσκευών, η οποία αναλογεί στο 45-55% του όγκου δεδομένων που διακινούνται σε δίκτυα 4G. Μάλιστα, η διακίνηση δεδομένων βίντεο μέσω των δικτύων θα δεκαπλασιαστεί μέχρι το 2020.

ΑΠΟΣΥΡΣΗ LINK ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝ

Το «δικαίωμα στη λήθη» για Ευρωπαίους

Microsoft και Yahoo ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα να εφαρμόζουν εντός Ευρώπης το «δικαίωμα στη λήθη», αποσύροντας link από τα αποτελέσματα που δίνει η μηχανή αναζήτησης Bing στα πόρταλ τους. Επειτα από τη σχετική απόφαση του Ευρωδικαστηρίου τον περασμένο Μάιο, οποιοσδήποτε Ευρωπαίος πολίτης μπορεί να ζητήσει από τους διαχειριστές των μηχανών αναζήτησης να εξαιρεθούν όσα link τον αφορούν και ο ίδιος θεωρεί πως περιέχουν ανακριβείς ή απαρχαιωμένες πληροφορίες. Η Microsoft είχε αρχίσει να δέχεται αιτήματα από τον περασμένο Ιούλιο, ωστόσο όπως υποστήριξε ήταν αρκετά δύσκολο να δημιουργήσει μια διαδικασία αξιολόγησής τους, η οποία να κινείται στο πνεύμα της δικαστικής απόφασης. Για το «δικαίωμα στη λήθη», η Google έχει δεχθεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 174.00 αιτήματα.

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ GOOGLE

Εφαρμογές για το Android Auto

Η Google διέθεσε online πριν από λίγες ημέρες τα πρώτα εργαλεία για τους προγραμματιστές που θα θελήσουν να προσαρμόσουν τις εφαρμογές στο Android Auto, την έκδοση του λειτουργικού Android ειδικά για αυτοκίνητα. Το Android Auto αποκαλύφθηκε από τον ιντερνετικό κολοσσό το περασμένο καλοκαίρι, ενώ στόχος του είναι να «φέρει» τις λειτουργίες των smartphone στα ταμπλό των αυτοκινήτων, με τέτοιον τρόπο όμως ώστε να μην περισπάται η προσοχή του οδηγού. Τα εργαλεία αφορούν την προσαρμογή εφαρμογών μουσικής και ραδιοφώνου, αλλά και application ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων οι οποίες, όπως και το λειτουργικό στο σύνολό του, θα υποστηρίζουν φωνητικές εντολές. Η Google ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με προγραμματιστές ώστε πολλά δημοφιλή προγράμματα να κάνουν σύντομα την εμφάνισή τους στην πλατφόρμα, η οποία όπως είναι φυσικό περιλαμβάνει όλες τις δικές της υπηρεσίες, όπως το Google Maps, το Google Now ή το Google Play Music.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή