Δυσπιστία για το Hong Kong Observation Wheel

Δυσπιστία για το Hong Kong Observation Wheel

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο αξιοθέατο του Χονγκ Κονγκ προκαλεί αντιδράσεις.

Με ενστάσεις, παράπονα και κριτική υποδέχτηκε το Χονγκ Κονγκ το πιο πρόσφατο τουριστικό του αξιοθέατο, τo Hong Kong Οbservation Wheel, που άνοιξε για το κοινό στις αρχές Δεκεμβρίου διεκδικώντας την «καλύτερη και πλέον ανεμπόδιστη θέα στην πόλη» λόγω της θέσης του, στο κέντρο του λιμανιού.

Τα εγκαίνια της Ρόδας, ύψους 60 μ., που διαθέτει 42 κλιματιζόμενες καμπίνες εξοπλισμένες με Wi-Fi και αναμένεται να προσελκύει περίπου 1 εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο, πυροδότησαν εκ νέου τις συζητήσεις περί διαχείρισης του παραλιακού μετώπου του Χονγκ Κονγκ, καθώς η αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί ως φορέας δεν έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες παρά μόνο γνωμοδοτικό ρόλο.

Λίγο η εσωστρέφεια με την οποία διαχειρίστηκε την ολοκλήρωση του έργου η κατασκευάστρια εταιρεία, αποφεύγοντας τα media, και λίγο η δυσπιστία της κοινής γνώμης ως προς τη χρησιμότητα της Ρόδας είχαν ως συνέπεια τα σχόλια να μην είναι μέχρι στιγμής ιδιαίτερα θερμά. Ως κερασάκι στην τούρτα ήρθε, λίγο μετά τα εγκαίνια της 5ης Δεκεμβρίου, η δημοσίευση των φωτογραφιών ενός ριψοκίνδυνου αναρριχητή: τον περασμένο Σεπτέμβριο, προτού δηλαδή η κατασκευή ανοίξει για το κοινό, σκαρφάλωσε στην κορυφή της χωρίς σχετική άδεια, γεγονός που φαίνεται να εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλειά της. Αλ. Μ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή