Το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου γίνεται ακόμη καλύτερο

Το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου γίνεται ακόμη καλύτερο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Jewel Changi της Σιγκαπούρης θα παραδοθεί το 2018.

Οτι το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης έχει πολυβραβευτεί ως το καλύτερο του κόσμου είναι γνωστό. Αλλά από το 2018, όταν ολοκληρωθεί η νέα πτέρυγα Jewel Changi, θα είναι και το αεροδρόμιο από το οποίο οι ταξιδιώτες μάλλον δεν θα θέλουν να… φύγουν ποτέ.

Ο υπό κατασκευήν τερματικός σταθμός, που προϋπολογίζεται στα 918 εκατομμύρια ευρώ, θα ανεγερθεί στην έκταση του παλιού χώρου στάθμευσης του Terminal 1, καταλαμβάνοντας συνολικά 10 ορόφους, 5 υπέργειους και 5 κάτω από τη γη, και φέρει την υπογραφή του Μοσέ Σαφντί.

Εντυπωσιακότερο στολίδι του οικοδομήματος, συνολικής επιφάνειας 134.000 τ.μ., που λόγω σχήματος παραπέμπει σε γιγάντιο ντόνατ από γυαλί και ατσάλι, είναι η λεγόμενη Κοιλάδα του Δάσους, ένας πενταώροφος στεγασμένος κήπος, κατάφυτος με χιλιάδες δέντρα, φτέρες και θάμνους.

Ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές περιπάτου και παιδικές χαρές θα κάνουν πιο ευχάριστες σε μικρούς και μεγάλους τις ώρες αναμονής μέχρι την πτήση, ενώ στην καρδιά της «Κοιλάδας» θα δεσπόζει το Rain Vortex, ο μεγαλύτερος καταρράκτης εσωτερικού χώρου στον κόσμο, ύψους 40 μέτρων, που τα βράδια θα μετατρέπεται σε πολυθέαμα με ήχο και φως.

Το Jewel Changi θα διαθέτει το δικό του ξενοδοχείο -περίπου 130 δωματίων-, ενώ θα προσφέρει υπηρεσίες ταχύτερου check-in και παράδοσης αποσκευών. Αλ. Μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή