Φόβοι για χτύπημα σε ανθρώπινο στόχο

Φόβοι για χτύπημα σε ανθρώπινο στόχο

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χτύπημα κατά ανθρώπινου στόχου εν μέσω διεργασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας φοβάται η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής τοποθετούν στην ομάδα υψηλού κινδύνου κυρίως πολιτικά πρόσωπα και δικαστικούς (δικαστές, εισαγγελείς, ανακριτές). Ηδη από χθες η ηγεσία της Αστυνομίας αποφάσισε την ενίσχυση της φύλαξης στόχων (από τον κατάλογο των ήδη φυλασσόμενων προσώπων), ενώ οδηγίες δόθηκαν και προς το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. για το ενδεχόμενο ένοπλης επίθεσης κατά αστυνομικών. Επιπλέον, ερωτηθείς σχετικά, ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε στην «Κ» ότι ειδική μέριμνα λαμβάνεται και για πιθανή επίθεση κατά σταθερών στόχων, όπως κυβερνητικά κτίρια, βουλευτικά γραφεία κ.ά.

Πηγή από την Αντιτρομοκρατική δήλωσε χθες στην «Κ» ότι «όσο δεν δημοσιεύεται προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την επίθεση εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ, παραμένει πιθανό να ακολουθήσει και δεύτερο χτύπημα από την ίδια οργάνωση. Εξάλλου, η “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών” λίγες εβδομάδες μετά την επίθεση κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη (30 Δεκεμβρίου 2013) είχε αποπειραθεί να πλήξει με ρουκετοβόλο RPG τα κεντρικά γραφεία της Μερσεντές στη Βαρυμπόμπη. Επομένως, βρισκόμαστε εν αναμονή προκήρυξης ή ενός δεύτερου χτυπήματος. Είμαστε υποχρεωμένοι να προετοιμαστούμε για το δεύτερο ενδεχόμενο».

Στα παραπάνω προστίθενται ακόμα δύο παράμετροι που ενισχύουν τους φόβους της ΕΛ.ΑΣ. για νέο τρομοκρατικό κτύπημα: η επιτάχυνση των διαδικασιών για τη δημιουργία φυλακών τύπου Γ΄ στον Δομοκό και τα καλέσματα σε «ένοπλη πάλη» που απευθύνει ο καταδικασμένος σε 50ετή κάθειρξη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Νίκος Μαζιώτης. Μόλις την περασμένη Παρασκευή ο τελευταίος ανάρτησε στο athens indymedia κείμενο με τίτλο «Τη λύση δε τη δίνουν οι εκλογές αλλά ο ένοπλος αγώνας». Προς ενίσχυση της επιχειρηματολογίας τους, αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αναφέρουν ότι δύο εικοσιτετράωρα πριν από την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ, άγνωστοι είχαν αποπειραθεί να ανατινάξουν με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό το υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στο Χαλάνδρι.

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες για την ένοπλη επίθεση της περασμένης Παρασκευής, αστυνομική πηγή δήλωσε στην «Κ» ότι από τα βίντεο που έχουν έως τώρα συλλεγεί προκύπτει ότι οι δράστες ήταν τέσσερις, επέβαιναν σε σκούρου χρώματος Ι.Χ. και προσέγγισαν το σημείο απ’ όπου άνοιξαν πυρ κινούμενοι επί της οδού Σώχου, σε απόσταση δηλαδή 80 – 100 μέτρων από το κτίριο της πρεσβείας. Ερευνάται εάν οι επιβάτες του Ι.Χ. βρίσκονταν σε συνεννόηση με συνεργό τους, ο οποίος «ήλεγχε» την κυκλοφορία επί της λεωφόρου Κηφισίας. Είπε σχετικά αστυνομική πηγή: «Οι περισσότερες βολές έχουν ριχτεί χαμηλά. Είναι πιθανό κάποιο άτομο να ειδοποίησε τους ενόπλους ότι δεν υπάρχει κίνηση οχημάτων κατά μήκος της λεωφόρου Κηφισίας, ούτως ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παράπλευρης απώλειας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή