Α. Αλαμουντίν, η πιο σημαντική προσωπικότητα

Α. Αλαμουντίν, η πιο σημαντική προσωπικότητα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η πιο εντυπωσιακή προσωπικότητα του 2014» στέφθηκε η Αμάλ Αλαμουντίν – Κλούνεϊ, φτάνοντας στην κορυφή της δεκάδας των πιο εντυπωσιακών ατόμων του έτους της παρουσιάστριας του ABC, Μπάρμπαρα Γουόλτερς, η οποία ανακοίνωσε τα επτά από τα δέκα πρόσωπα που κατόρθωσαν να κατοχυρώσουν μία θέση στη λίστα. Η σύζυγος του πρώην περιζήτητου εργένη ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ κατάφερε, σύμφωνα με τη Γουόλτερς, να κλέψει την καρδιά του με τη μόρφωση, το πάθος της για τα ατομικά δικαιώματα και φυσικά με την ομορφιά της.

Η Αμάλ Αλαμουντίν έχει δεχθεί αρκετούς σημαντικούς τίτλους κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της ως δικηγόρος. Υπήρξε νομικός σύμβουλος του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, στη Συρία. Είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη δικηγόρος που μάχεται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχει υπερασπισθεί, μεταξύ άλλων, τον Τζούλιαν Ασάνζ και την πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο. «Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο γάμος της ήταν ο γάμος της χρονιάς, αλλά πραγματικά ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα στην ιστορία της ανθρωπότητας», υποστήριξε, ωστόσο, η Γουόλτερς μιλώντας στην εκπομπή της για την κυρία Κλούνεϊ. Η επιστολή της Αλαμουντίν προς την αιγυπτιακή κυβέρνηση, με την οποία ζήτησε την απελευθέρωση του φυλακισμένου δημοσιογράφου Μοχάμεντ Φαχμί ή η δραστηριοποίησή της για την επιστροφή των ελγινείων μαρμάρων στην Ελλάδα κρίθηκαν, μάλλον, λιγότερο σημαντικές κινήσεις. Η Αμάλ Αλαμουντίν, δυστυχώς, δεν εμφανίσθηκε στην εκπομπή της Μπάρμπαρα Γουόλτερς.

Στη λίστα των δέκα πιο εντυπωσιακών προσωπικοτήτων του 2014 συμπεριελήφθησαν πολλά ονόματα από τον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, όπως ο ηθοποιός Νιλ Πάτρικ Χάρις, η κωμικός και παρουσιάστρια Τσέλσι Χάντλερ, η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον και η παρουσιάστρια Οπρα Γουίνφρεϊ, η οποία ήταν παρούσα και σε παλαιότερες λίστες. Επίσης, τη Γουόλτερς εντυπωσίασαν η νεαρή τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, ο συνταξιοδοτημένος παίκτης του ράγκμπι Μάικλ Στράχαν και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ο Ντέιβιντ Κοχ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή