Εγκλειστος στις φυλακές αρχηγός σπείρας εκβιαστών

Εγκλειστος στις φυλακές αρχηγός σπείρας εκβιαστών

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύκλωμα μπράβων που εκβίαζε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων σε Αθήνα, Πειραιά και συνοικίες της Δυτικής Αττικής εξάρθρωσε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας. Συνελήφθησαν επτά μέλη της οργάνωσης (πέντε Αλβανοί και δύο Ελληνες), ενώ έως αργά χθες το βράδυ αναζητούνταν τρία ακόμα. Εγκέφαλος της σπείρας είναι Ελληνας, που κρατείται στον Κορυδαλλό κατηγορούμενος για συμμετοχή σε παλαιότερες υποθέσεις εκβιασμών. Είχε συλληφθεί και το 2011 ως επικεφαλής ομάδας εκβιαστών σε έρευνα της Αστυνομίας που είχε ως κατάληξη την ποινική δίωξη συνολικά 217 ατόμων. Το ίδιο ισχύει και για δύο ακόμα από τους συλληφθέντες της χθεσινής επιχείρησης.

Πρόκειται για υπηκόους Αλβανίας, οι οποίοι το 2011 εκτελούσαν χρέη υπαρχηγού και ταμία αντίστοιχα, στην οργάνωση της οποίας ηγείτο ο έγκλειστος σήμερα Ελληνας ποινικός.

Μετά την επαναδραστηριοποίησή του υπολογίζεται ότι το κύκλωμα εκβίαζε περισσότερους από 20 ιδιοκτήτες καταστημάτων εισπράττοντας για προστασία ποσά ύψους συνήθως 100 – 200 ευρώ τον μήνα. Τα καταστήματα εντοπίζονται σε κέντρο Αθήνας, Θησείο, Γκάζι, Πετρούπολη και το Μικρολίμανο του Πειραιά.

Εξιχνιάστηκαν δύο εμπρησμοί Ι.Χ. καθώς και ο άγριος ξυλοδαρμός ενός ιδιώτη κατ’ εντολή Αλβανού μέλους της σπείρας. Συγκεκριμένα, το θύμα φέρεται να χρωστούσε σε μέλος της σπείρας 500 ευρώ από στοίχημα. Κατά πληροφορίες, μετά τον ξυλοδαρμό του υποχρεώθηκε να επιστρέψει στους δράστες όχι 500 άλλα 15.000 ευρώ.

Η έρευνα του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών επισπεύσθηκε έπειτα από επίθεση που δέχτηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής τέσσερις αστυνομικοί της Ασφάλειας κατά τη διάρκεια ελέγχου σε χαρτοπαικτική λέσχη στο Μικρολίμανο. Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ενώ είχαν συλληφθεί ως δράστες τρία άτομα. Κατά τις χθεσινές έρευνες βρέθηκαν δύο όπλα, 500 φυσίγγια, μικροποσότητα χασίς και 4.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή