Δωρεά συστήματος επικοινωνίας ΤΕΤRΑ στην ΕΛ.ΑΣ.

Δωρεά συστήματος επικοινωνίας ΤΕΤRΑ στην ΕΛ.ΑΣ.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο σύστημα επικοινωνιών TETRA πρόκειται να θέσει άμεσα σε λειτουργία η ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική. Παραδόθηκε υπό μορφή δωρεάς στο Ελληνικό Δημόσιο από την εταιρεία με επωνυμία Lamas Pinto Consultants Corporation, με έδρα τη Νέα Υόρκη. Αντίστοιχα, τη συντήρηση και τεχνική υποστήριξη του νέου συστήματος Tetra θα έχει η Βρετανική εταιρεία Sepura PLC.

Tα παραπάνω δημοσιεύθηκαν χθες σε ΦΕΚ με αριθμό Φύλλου 3379. «Με πράξη του υπουργού Οικονομικών αποφασίστηκε η αποδοχή δωρεάς προς το Ελληνικό Δημόσιο της δωρεάς ενός τηλεπικοινωνιακού συστήματος “Tetra Sepura” κατασκευής της εταιρείας “Sepura plc” από την εταιρεία “Lamas Pinto Consultants Corporation” για την κάλυψη των επικοινωνιακών αναγκών της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή της Αττικής» αναφέρει το σχετικό ΦΕΚ.

Διευκρινίζεται επίσης ότι η κατασκευάστρια εταιρεία (Sepura plc) θα παράσχει δωρεάν τα κλειδιά κρυπτογράφησης καθώς και τη συντήρηση του συστήματος για ένα χρόνο, υπηρεσίες αξίας 25 εκατ. ευρώ και 1 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Μετά την πάροδο ενός έτους, τη συντήρηση του συστήματος θα αναλάβει άλλη εταιρεία η επωνυμία της οποίας δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Πάντως, το ετήσιο κόστος συντήρησης υπολογίζεται ότι θα ανέρχεται σε 1.9 έως 2 εκατ. ευρώ.

Το νέο σύστημα επικοινωνιών tetra θα έχει δυνατότητα μεταφοράς ήχου καθώς και εικόνας.

 Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε την 7η Δεκεμβρίου η εταιρεία Sepura plc. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή