Δεν αποκλείει διαφοροποιήσεις βουλευτών ΑΝΕΛ ο Π. Καμμένος

Δεν αποκλείει διαφοροποιήσεις βουλευτών ΑΝΕΛ ο Π. Καμμένος

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε στο κόμμα του ο Πάνος Καμμένος, λίγες ώρες πριν από την πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την παραδοχή ότι «θα είναι δύσκολο» για όλους τους βουλευτές του να καταψηφίσουν στην τρίτη ψηφοφορία. Και την ίδια μέρα προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του κ. Κώστα Μητσοτάκη και θα τον συναντήσει σήμερα το πρωί, στην Αραβαντινού.

Στο δημοσίευμα των Financial Times αναφέρεται ότι «ο κ. Καμμένος είναι αισιόδοξος πως το κόμμα του θα επιστρέψει στο Κοινοβούλιο με 6% έως 7% και περίπου 20 έδρες. Πάντως, ακούγεται λιγότερο αισιόδοξος ότι όλοι οι βουλευτές του θα παραμείνουν πιστοί στην τελική ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Δεδομένης αυτής της κατάστασης είναι δύσκολο», λέει. «Αλλά θα πρέπει όλοι μας να επιμείνουμε στην αντιμνημονιακή εντολή που μας έδωσαν οι Ελληνες πολίτες».

Οι ΑΝΕΛ επιχείρησαν χθες να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την επίμαχη φράση, με το επιχείρημα ότι ο κ. Καμμένος δεν αναφερόταν στους βουλευτές του κόμματός του, αλλά στους ανεξάρτητους βουλευτές γενικότερα. Εχει σημασία πάντως ότι στην ανασκευή αυτή δεν προχώρησε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αλλά ο εκπρόσωπος του κόμματος, Τ. Κουίκ: «Ο κ. Καμμένος δεν αναφερόταν στους ΑΝΕΛ, οι οποίοι και οι 12 θα πούμε τρεις φορές όχι. Αυτό που εννοούσε και το έχει ξαναπεί πάρα πολλές φορές, αναφερόταν σε ανεξάρτητους βουλευτές και κυρίως εκείνους οι οποίοι έφυγαν από την κοινοβουλευτική μας ομάδα για τους δικούς τους λόγους». Σε κάθε περίπτωση, τα στελέχη των ΑΝΕΛ, καθώς και ο ίδιος ο κ. Καμμένος κατ’ ιδίαν, σε όσους επικοινώνησαν μαζί τους, διαβεβαίωναν πως δεν ήθελε να πει αυτό.

Το ολίσθημα του κ. Καμμένου ήρθε να προστεθεί και να ενισχύσει μια αίσθηση ρευστότητας που παραμένει σε σχέση με τη στάση των βουλευτών των ΑΝΕΛ ως προς την εκλογή ΠτΔ. Χθες, η γραμματέας της Κ.Ο. Ελενα Κουντουρά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η στάση από το «παρών», «στην περίπτωση που θα συμβεί κάτι δραστικό», επαναφέροντας μια φόρμουλα που είχαν χρησιμοποιήσει την περασμένη εβδομάδα οι βουλευτές του κόμματος Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και Παύλος Χαϊκάλης. Η ηγεσία, με δηλώσεις των κ. Καμμένου και Κουίκ, είχε επιχειρήσει να υποβαθμίσει τη σημασία τέτοιων δηλώσεων, υποστηρίζοντας ότι εξέφρασαν έναν προβληματισμό για την περίπτωση εθνικής κρίσης, όμως κατ’ ιδίαν στελέχη των ΑΝΕΛ παραδέχονται πως τέτοιες δηλώσεις αφήνουν ένα παράθυρο ανοιχτό.

Στην Αραβαντινού

Με ενδιαφέρον αναμένεται, εξάλλου, η σημερινή συνάντηση του κ. Καμμένου με τον κ. Κ. Μητσοτάκη, επί των ημερών του οποίου ο κ. Καμμένος μπήκε στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Οι απόψεις του κ. Μητσοτάκη είναι γνωστές και ως εκ τούτου, στους ΑΝΕΛ επεσήμαιναν με νόημα ότι ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε τη συνάντηση. Ο κ. Καμμένος πάντως χθες μετά την πρώτη ψηφοφορία ανέφερε ότι «η επιχείρηση τρομοκράτησης βουλευτών απέτυχε» και ότι «το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας σημαίνει εκλογές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή