Αποπληθωρισμός 1,2% τον Νοέμβριο

Αποπληθωρισμός 1,2% τον Νοέμβριο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο -1,2% υποχώρησε ο αποπληθωρισμός τον Νοέμβριο στην Ελλάδα από -1,8% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Τον Νοέμβριο, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη υποχώρησε ελαφρά στο 0,3% έναντι 0,4% που ήταν τον Οκτώβριο και στην Ευρωπαϊκή Ενωση στο 0,4% από 0,5% αντιστοίχως.

Οι υψηλότεροι δείκτες

Σε ετήσια βάση (Νοέμβριος 2013 – Νοέμβριος 2014), αποπληθωρισμός σημειώθηκε στη Βουλγαρία (-1,9%), την Ελλάδα (-1,2%) την Ισπανία (-0,5%) και την Πολωνία (-0,3%). Οι υψηλότεροι δείκτες πληθωρισμού σημειώθηκαν στη Ρουμανία, την Αυστρία (1,5%) και τη Φινλανδία (1,1%). Ενα χρόνο πριν, τον Νοέμβριο του 2013, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ήταν 0,9% και στην Ευρωπαϊκή Ενωση 1%, ενώ στην Ελλάδα υπήρχε αποπληθωρισμός (-2,9%).

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών, σε ετήσια βάση, στην Ευρωζώνη, καταγράφηκαν στις υπηρεσίες εστίασης (+0,09 ποσοστιαίες μονάδες) και στον καπνό (+0,06). Οι μεγαλύτερες μειώσεις στις τιμές καταγράφηκαν στο πετρέλαιο κίνησης (-0,22), στις τηλεπικοινωνίες και στο πετρέλαιο θέρμανσης (-0,09.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή