Αναστολή είσπραξης προστίμων για αυθαίρετα προτείνουν τρεις βουλευτές

Αναστολή είσπραξης προστίμων για αυθαίρετα προτείνουν τρεις βουλευτές

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τροπολογία, με την οποία προτείνεται να ανασταλεί η είσπραξη προστίμων για αυθαίρετα σε δάση και οι κατεδαφίσεις όσων έχουν τελεσιδικήσει μέχρι… την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών κατέθεσαν στη Βουλή τρεις βουλευτές.

Η πρόταση κατατέθηκε από τρεις βουλευτές του υπολοίπου Αττικής: τους Γιώργο Βλάχο και Θανάση Μπούρα (Νέα Δημοκρατία) και τον Βασίλη Οικονόμου (ανεξάρτητο).

Οι τρεις πολιτευτές προτείνουν να ανασταλεί «η βεβαίωση, εκτέλεση και είσπραξη προστίμων και "εκδοθεισών διοικητικών πράξεων" βάσει του νόμου 998/1979 για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών». Με δεδομένο ότι έχει κυρωθεί λιγότερο από το 2% των δασικών χαρτών, ότι δεν έχει προκηρυχθεί καμία νέα μελέτη για την κατάρτιση δασικών χαρτών και δεν έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για τη συνέχιση του έργου, η πρόταση των τριών βουλευτών ισοδυναμεί με παύση της αναζήτησης φοροφυγάδων μέχρι να καταπολεμηθεί η διαφθορά! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βλάχος, ως πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ζήτησε την παρουσία στη συζήτηση του σχεδίου νόμου εκπροσώπων οικισμών αυθαιρέτων.

Η τροπολογία αυτή δεν είναι η μόνη που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα- Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις». Οι βουλευτές Θανάσης Νταβλούρος και Κώστας Τζαβάρας κατέθεσαν τροπολογία υπέρ της άρσης αναδάσωσης στη Μανωλάδα.

Παράλληλα εντείνονται οι αντιδράσεις ενάντια στον κορμό του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΚΑ. Χθες η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πλάκας της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού κατηγόρησε το ΥΠΕΚΑ ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένο επιχειρηματία. «Είναι κάτι σαν τη Λερναία Ύδρα. Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του 2008 και τις επόμενες, με τελευταία αυτήν του περασμένου καλοκαιριού με το Ρυθμιστικό Σχέδιο  της  Αθήνας, επανέρχονται. Επιμένουν και καταφέρνουν να πείσουν πάλι μερικούς από αυτούς που νομοθετούν να τους κάνουν το χατίρι. Γνωστά συμφέροντα των ελαχίστων που κυριαρχούν στην αγορά της εστίασης φροντίζουν ώστε να κρατούν τους κατοίκους πάντα σε εγρήγορση», αναφέρουν σε χθεσινή τους ανακοίνωση.

Παράλληλα η περιβαλλοντική οργάνωση WWF ξεκίνησε ηλεκτρονική εκστρατεία συλλογής υπογραφών για την απόσυρση του σχεδίου νόμου. «Εν μέσω  διαδικασιών για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, το ΥΠΕΚΑ βιάζεται να περάσει νόμο στη Βουλή, με τον οποίο εξυπηρετεί μικροσυμφέροντα και καταστρέφει τα δάση. Προς τι αυτή η βιασύνη;», αναφέρει στη χθεσινή του ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή