Ακυρώθηκε η πρεμιέρα της «Συνέντευξης»

Ακυρώθηκε η πρεμιέρα της «Συνέντευξης»

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τη σημερινή πρεμιέρα της κωμωδίας «Η συνέντευξη» στη Νέα Υόρκη ακύρωσε η κινηματογραφική εταιρεία Sony, ενώ η αλυσίδα κινηματογράφων Carmike ανακοίνωσε την απόσυρση της ταινίας από τους 278 κινηματογράφους της σε 41 πολιτείες των ΗΠΑ.

Πίσω από αυτές τις κινήσεις πανικού κρύβεται η μήνιν του σταλινικού καθεστώτος της Βόρειας Κορέας και η ηλεκτρονική του εκστρατεία αντιποίνων κατά των συντελεστών του έργου και της εταιρείας παραγωγής του. Η ταινία των δημοφιλών ηθοποιών Τζέιμς Φράνκο και Σεθ Ρόγκεν περιγράφει με άκρως χιουμοριστικό τρόπο τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Στις χθεσινές τους απειλές, ανώνυμοι χάκερ απείλησαν τους θεατές της ταινίας με «ενέργειες σαν εκείνες της 11ης Σεπτεμβρίου 2001», οδηγώντας στην ακύρωση της πρεμιέρας.

«Σας συστήνουμε να μην πλησιάσετε τις αίθουσες αυτές, όταν θα προβληθεί η ταινία. Αν το σπίτι σας είναι εκεί κοντά, καλύτερα να φύγετε», ανέφερε το γεμάτο απειλητικά υπονοούμενα μήνυμα.

Τον περασμένο μήνα, χάκερ διείσδυσαν στα δίκτυα της Sony, για να υποκλέψουν μεγάλο όγκο μηνυμάτων, ανέκδοτων σεναρίων και προσωπικών δεδομένων μελών του προσωπικού. Τα μηνύματα αυτά σκιαγραφούν διόλου κολακευτική εικόνα για πολλούς αστέρες της μεγάλης οθόνης, με τον παραγωγό Σκοτ Ρούντιν να διαμαρτύρεται, για παράδειγμα, για τις συνήθειες σαν κακομαθημένο παιδί της Αντζελίνα Τζολί, αλλά και την παντελή έλλειψη ταλέντου της ευειδούς ηθοποιού.

Παρά τις χθεσινές δηλώσεις αξιωματούχων του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν εντοπίσει κάποια σαφή ένδειξη απειλής, οι επικεφαλής της αστυνομίας σε Νέα Υόρκη και Λος Αντζελες ανέφεραν ότι λαμβάνουν σοβαρά τις τρομοκρατικές αυτές απειλές.

Σε επιστολή της προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, η Πιονγιάνγκ αναφέρει πως η επίμαχη κινηματογραφική ταινία αποτελεί «απροκάλυπτη στήριξη της τρομοκρατίας, καθώς και πολεμική ενέργεια».

Την Τρίτη, οι δύο πρωταγωνιστές της ταινίας, Σεθ Ρόγκεν και Τζέιμς Φράνκο, ακύρωσαν προγραμματισμένη εμφάνισή τους σε εκδήλωση της ιστοσελίδας BuzzFeed, χωρίς ωστόσο να δώσουν εξηγήσεις για την απόφασή τους αυτή.

Πρόκειται για την πρώτη φορά, που η προβολή κινηματογραφικής ταινίας ακυρώνεται στον απόηχο ηλεκτρονικής επίθεσης. «Η απόφαση της Sony να ακυρώσει την πρεμιέρα εξαιτίας μιας επίθεσης χάκερ είναι ανησυχητική. Τη στιγμή, όμως, που αντιδράς σε πρωτοβουλία τέτοιων κακόβουλων ανθρώπων, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να τους ενισχύεις», εξηγεί ο επικεφαλής τεχνολογικών υπηρεσιών της εταιρείας ασφαλείας δικτύων BeyondTrust.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή