ΚΚΕ: Επαναφέρουν παλιά διλήμματα

ΚΚΕ: Επαναφέρουν παλιά διλήμματα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως αφορμή για να στηθεί «ένας νέος δικομματικός καβγάς, μια νέα πολιτική πόλωση», σχολίασε χθες ο γ.γ. του ΚΚΕ τη διαδικασία προεδρικής εκλογής και κάλεσε τον λαό «να αντιτάξει ένα αποφασιστικό “όχι” σε όλα αυτά» και να ενισχύσει το ΚΚΕ. Ο κ. Κουτσούμπας έδωσε καθαρά προεκλογικό τόνο στην ομιλία του, χθες, στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση για τα 96 χρόνια του κόμματος, καθώς, όπως είπε, η προεδρική εκλογή φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Ζήτησε ενίσχυση του ΚΚΕ, καθώς, όπως είπε, αυτό αποτελεί για τον λαό τη μόνη αποτελεσματική άμυνα έναντι μιας πολιτικής που στρέφεται εναντίον του.

Αναφερόμενος στην πολιτική διαμάχη με φόντο την προεδρική εκλογή, ο γ.γ. του ΚΚΕ έκανε λόγο για «παλιά και ξαναζεσταμένα διλήμματα», που προβάλλονται και για «ψεύτικες προσδοκίες» που καλλιεργούνται για την επόμενη ημέρα. Αναφέρθηκε, ειδικότερα, στις «περιγραφές του πρωθυπουργού για τη χώρα που μπαίνει στην ανάκαμψη, για την ανεργία που άρχισε να υποχωρεί, για τις επενδύσεις που είναι έτοιμες να μπουν στην Ελλάδα», οι οποίες, όπως τόνισε, «δεν αφορούν τις αγωνίες ενός ολόκληρου λαού που ματώνει καθημερινά πληρώνοντας τα βάρη της κρίσης». Πρόσθεσε ότι «μπροστά στη μάχη των εκλογών η κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά τα τελευταία χρόνια. Να εκβιάζει και να τρομοκρατεί». Ακολούθως, έστρεψε τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «η απάντηση στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία της κυβέρνησης δεν είναι οι εφησυχασμοί του ΣΥΡΙΖΑ ότι με μιαν άλλη διαπραγμάτευση η επόμενη μέρα μπορεί να είναι διαφορετική για τον λαό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή