Περισσότεροι Βρετανοί αναζητούν μέσω Google διακοπές στην Ελλάδα

Περισσότεροι Βρετανοί αναζητούν μέσω Google διακοπές στην Ελλάδα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πέμπτη υψηλότερη αύξηση αναζητήσεων μέσω Google πέτυχε η Ελλάδα στη βρετανική αγορά τη φετινή περίοδο στην κατηγορία των ανερχόμενων προορισμών για διακοπές. Τη σχετική λίστα, που βασίζεται στις αναζητήσεις των χρηστών της, δημοσιοποίησε η Google. Την πρώτη θέση μεταξύ των ανερχόμενων προορισμών κατέλαβε η Ιταλία, τη δεύτερη η Ισλανδία και την τρίτη η Πορτογαλία. Σε ό,τι αφορά τις περισσότερες αναζητήσεις προορισμών για διακοπές μέσω Google στη Βρετανία, την πρώτη θέση κατέλαβε το Παρίσι, τη δεύτερη οι ΗΠΑ και την τρίτη η Νέα Υόρκη.

Εξάλλου, στη χρυσή λίστα με τις κορυφαίες ξενοδοχειακές μονάδες για το 2015, το διεθνές ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller συμπεριέλαβε και δύο ελληνικά ξενοδοχεία. Πρόκειται για τα ξενοδοχεία Westin Resort Costa Navarino στη Μεσσηνία και το Metohi Kindelis στα Χανιά.

Επίσης, το Discovergreece. com κατά την τελετή απονομής των Ermis Awards 2014, η ψηφιακή πλατφόρμα της Marketing Greece, βραβεύτηκε με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία Websites (Tourism/Travel) και με το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Mobile Websites. Στο μεταξύ, το Ελληνοαμερικανικό Τουριστικό Επιμελητήριο χαρακτήρισε ευοίωνες τις προοπτικές που διανοίγονται στην Ελλάδα για την απορρόφηση μεγαλύτερου μέρους του ρεύματος τουριστών από τις ΗΠΑ μετά την πρόσφατη απόφαση της Delta Airlines να αυξήσει τις απευθείας πτήσεις προς Αθήνα, δρομολογώντας έως και έντεκα πτήσεις την εβδομάδα. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Τριβιζάς τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι με ταξιδιωτική δαπάνη 2.500 ευρώ ανά Αμερικανό τουρίστα έναντι 600 ευρώ του Ευρωπαίου, η αγορά των ΗΠΑ αποδεικνύεται δυνατή στα στρες τεστ του ρευστού διεθνούς κλίματος εκεί που άλλες ελπιδοφόρες αγορές αποδεικνύονται ασταθείς.

Στις δράσεις του Επιμελητηρίου για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στην αμερικανική αγορά περιλαμβάνεται το τέταρτο ταξίδι εξοικείωσης που θα πραγματοποιήσει στη χώρα μας από τις 14 έως τις 21 Μαρτίου 2015 με την παρουσία 30 συμμετεχόντων ταξιδιωτικών πρακτόρων, εκπροσώπων Τουριστικών Οργανισμών, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κ.ά. από τις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή