49 χρόνια πρίν… 18.XΙI.1965

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΤΑΣΙΣ ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ: Ουασιγκτών, 17.- Το Σταίητ Ντηπάρτμεντ απεκάλυψε σήμερον ότι εις επιστολήν του προέδρου της Γενικής Συνελεύσεως του ΟΗΕ Αμίντορε Φανφάνι αποσταλείσαν προς τον πρόεδρον Λύντον Τζόνσον την 20ήν Νοεμβρίου ανεφέρετο ότι τη μεσολαβήσει τρίτων προσώπων ο πρόεδρος του Βορείου Βιετνάμ Χο Τσι Μινχ ειδοποίησεν ότι είναι έτοιμος να μεταβή οπουδήποτε και να συναντηθή με οιονδήποτε προς διεξαγωγήν ειρηνικών διαπραγματεύσεων. Προσετίθετο ότι η Κυβέρνησις του Ανόι ήτο ετοίμη να αρχίση διαπραγματεύσεις χωρίς να ζητή εκ των προτέρων την άμεσον αποχώρησιν των αμερικανικών στρατευμάτων. Εις την επιστολήν αυτήν απήντησεν ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Ντην Ρασκ την 4ην Δεκεμβρίου και ο κ. Φανφάνι τον επληροφόρησεν εν συνεχεία ότι περίληψις αιτήσεως του κ. Ρασκ περί διασαφηνίσεων διεβιβάσθη προς το Ανόι και τώρα επεδόθη. Κατά τους Αμερικανούς αρμοδίους, το επόμενον βήμα απόκειται τώρα εις το Ανόι.

ΤΖΟΝΣΟΝ ΚΑΙ ΟΥΪΛΣΩΝ: Ουασιγκτών, 17.- Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Λύντον Τζόνσον και ο Βρετανός πρωθυπουργός Χάρολντ Ουΐλσων ετερμάτισαν σήμερον τας διημέρους συνομιλίας των. Την πρωίαν ο κ. Ουΐλσων συνηντήθη εις την βρετανικήν πρεσβείαν μετά του Αμερικανού υπουργού Αμύνης Ρόμπερτ Μακναμάρα, του υφυπουργού Εξωτερικών Τζωρτζ Μπωλ και του συμβούλου του κ. Τζόνσον, Μάκτζωρτζ Μπάντυ. Ακολούθως, ο κ. Ουΐλσων παρεκάθησεν εις γεύμα παρατεθέν υπό του κ. Τζόνσον εις τον Λευκόν Οίκον. Οι δύο ηγέται συνέχισαν τας συνομιλίας των επί πολλών θεμάτων, πέραν του ροδεσιακού, ως αι βρετανικαί δαπάναι αμύνης, το βιετναμικόν κ.λπ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΚΟΥΡΗ: Τα νέα βιβλία. Katerina Kakouri: «Dionysiaka». (Aspects of the popular thracian religion of to – day.) ΣΧ. 8ον. Σελ. 174. Αθήναι 1965.

ΕΜΙΛ ΜΑΡΤΕΝ: Η «Νέα Χορωδία Κλασσικής Μουσικής» κατά την συναυλίαν που θα δώση αύριον Κυριακήν 10.45 π.μ. εις το «Παλλάς», θα συνοδεύεται από την Συμφωνικήν Ορχήστραν του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας. Διευθύνει ο Γάλλος αρχιμουσικός αιδεσιμώτατος Εμίλ Μαρτέν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή