Η Emily Blunt απονέμει το IWC Filmmaker Award στον Abdullah Boushahri

Η Emily Blunt απονέμει το IWC Filmmaker Award στον Abdullah Boushahri

3' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Emily Blunt, βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα και πρεσβευτής της IWC Schaffhausen απένειμε το IWC Filmmaker Award στον Abdullah Boushahri για την ταινία του «The Water». Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Ελβετικός Οίκος Υψηλής Ωρολογοποιίας IWC, «Επίσημος Χορηγός» και «Festival-Time Partner» του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Ντουμπάι (DIFF), συνεργάστηκε με τη διοργάνωση του Φεστιβάλ για την ανάδειξη και βράβευση ενός ταλαντούχου σκηνοθέτη από την περιοχή. Η τελετή βράβευσης «For the Love of Cinema» που πραγματοποιήθηκε στο One&Only Royal Mirage του Ντουμπάι αποτέλεσε μια υψηλού κύρους εκδήλωση προς τιμή του νικητή, το φιλμ του οποίου επιλέχθηκε από την κριτική επιτροπή, μέλη της οποίας ήταν καταξιωμένα πρόσωπα της κινηματογραφικής βιομηχανίας, όπως η ηθοποιός Emily Blunt και ο σκηνοθέτης Marc Forster. Ένα από τα highlights του event ήταν η prive συναυλία του Αμερικάνου μουσικού Aloe Blacc.

«Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δεχθήκαμε καταπληκτικές συμμετοχές από την περιοχή και όπως πάντα εντυπωσιαστήκαμε από τον τρόπο που οι GCC σκηνοθέτες παρουσιάζουν τις ιστορίες τους. Μας ικανοποιεί και μας τιμά ιδιαιτέρως το γεγονός ότι μπορούμε να συνεισφέρουμε, υποστηρίζοντας τα ταλέντα της περιοχής και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα, με αποτέλεσμα να αναβαθμίζουμε την ποιότητα της παραγωγής ταινιών στην περιοχή», δήλωσε ο Georges Kern, CEO της IWC Schaffhausen. Η Emily Blunt στην ομιλία της, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, συμπλήρωσε: «Η συμμετοχή μου στην επιτροπή του IWC Filmmaker Award ήταν μια μεγάλη εμπειρία. Η περιοχή διαθέτει ένα θησαυρό ιστοριών και έτσι οι συμμετοχές ήταν εκπληκτικές. Είμαι περήφανη για τη συμμετοχή μου σε μια τόσο ευγενική πρωτοβουλία που υποστηρίζει τη φιλοδοξία και τις προσδοκίες των σκηνοθετών της περιοχής. Η επιλογή του νικητή ήταν μια σπουδαία διαδικασία δεδομένου ότι όλες οι συμμετοχές άγγιξαν τις καρδιές και το μυαλό του κοινού σε ολόκληρο τον κόσμο».

Στην επιτροπή που επέλεξε τον νικητή του βραβείου συμμετείχαν η ηθοποιός Emily Blunt, ο Georges Kern, CEO της IWC Schaffhausen, ο Abdulhamid Juma, Chairman του DIFF, ο Masoud Amralla Al Ali, Artistic Director του DIFF, ο Mark Adams, κριτικός κινηματογράφου, η Karoline Huber, Brand Director της IWC Schaffhausen Middle East & India, και ο Marc Forster, πρεσβευτής της IWC και βραβευμένος σκηνοθέτης.

Η Emily Blunt, ως επίτιμη προσκεκλημένη, συνοδεύτηκε από διεθνείς VIP καλεσμένους και celebrities, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών πρεσβευτών της IWC στο gala-δείπνο “For the Love of Cinema” που διοργάνωσε η IWC και το DIFF. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν ο πρεσβευτής της IWC, η Αυτού Βασιλικής Υψηλότης Πρίγκιπας Abdulaziz Turki Al Faisal, ο πρεσβευτής της IWC και master of ceremonies Raya Abirached, celebrities της περιοχής, όπως οι Ali F. Mostafa, Diala Makki και Hussein Bazaza, καθώς και διεθνείς celebrities όπως οι Lee Daniels και Virginia Madsen. Το gala των αστέρων έκλεισε με μια solo ερμηνεία του πρεσβευτή της IWC, Aloe Blacc. Στο τέλος του δείπνου άνοιξαν οι πόρτες για το after-party, όπου ο Aloe Blacc και η μπάντα του έπαιξαν για ακόμη 500 καλεσμένους. Η βραδιά τελείωσε με τον DJ Jack E που έπαιξε μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΣΤΟΝ…

Φέτος, τρεις σκηνοθέτες έφτασαν στον τελικό της διοργάνωσης: Ο Saeed Salmeen Al-Murry από τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα για την ταινία του “Going to Heaven”, η σκηνοθέτης και ηθοποιός από τη Σαουδική Αραβία Ahd Kamel για την ταινία της “Sandfish” και ο παραγωγός και σκηνοθέτης Abdullah Boushahri από το Κουβέιτ για την ταινία του “The Water”. Η επιτροπή επέλεξε τον Abdullah Boushahri και η Emily Blunt τού παρέδωσε το βραβείο των 100.000 δολαρίων. Ο Boushahri έλαβε ακόμα και ένα ρολόι της IWC. O Abdullah Boushahri έκανε την παραγωγή της κανονικού μήκους ταινίας “Losing Ahmad”, η οποία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο DIFF το 2006, αναδείχτηκε ως το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ του Κόλπου στον διαγωνισμό ταινιών των Εμιράτων το 2007, ενώ περιόδευσε σε περισσότερα από 30 διεθνή φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Abdullah Boushahri αναδείχθηκε ως British Council Award Winner για το έργο του. Η ταινία του “The Water” αφηγείται την ιστορία ενός σαρωτικού κύματος ξηρασίας το οποίο χτύπησε τη μικρή πόλη του Κουβέιτ, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, πριν ακόμα ανακαλυφτεί το πετρέλαιο. Στα ξηρά σοκάκια της πόλης συναντάμε τον Mohammed, ένα νέο άνδρα με μια καταπληκτική, μελωδική φωνή που είναι ερωτευμένος με μια όμορφη κοπέλα την Taiba. Οι δύο εραστές αντιμετωπίζουν πολλά κοινωνικά εμπόδια, καθώς οι κάτοικοι της πόλης λαμβάνουν απεγνωσμένα μέτρα για να βρουν νερό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή