«Ναυάγιο» του ΠΑΟΚ στα Ιωάννινα

«Ναυάγιο» του ΠΑΟΚ στα Ιωάννινα

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΣ Γιάννινα όχι απλά έκανε την έκπληξη, αλλά πέτυχε εντυπωσιακή νίκη επί του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ, με σκορ 3-0, χθες το απόγευμα στους «Ζωσιμάδες» στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής και έδωσε πλέον νέο (τεράστιο) ενδιαφέρον στην κορυφή, καθώς η διαφορά του «Δικεφάλου» του Βορρά από τον δεύτερο Ολυμπιακό μειώθηκε στον έναν πόντο.

Το περιορισμένο σε βάθος ρόστερ «πληγώνει» τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα που πήρε νίκη μέσα στο Γ. Καραϊσκάκης και είχε δεχθεί οχτώ γκολ στις πρώτες 11 αγωνιστικές, έχει δεχθεί τα ίδια γκολ στα τελευταία τρία παιχνίδια, εκ των οποίων τα δύο τα έχασε εύκολα (4-2 από τη Ξάνθη, 3-0 από τον ΠΑΣ).

Οι Γιαννιώτες ήταν καλύτεροι από την αρχή ώς το τέλος του αγώνα και αυτή η εικόνα αντικατοπτρίζεται και στο τελικό σκορ. Ανοιξαν το σκορ στο 27΄ με σουτ του Λίλα, που πλάσαρε τον Γλύκο, ο οποίος τραυματίστηκε στην εξέλιξη της φάσης (κάκωση στη λεκάνη αναφέρει η πρώτη εκτίμηση) και αποχώρησε για να πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια ο Σαρλ Ιτάνζ.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 33΄ με ισοφάριση, όταν ο Βελλίδης απέκρουσε σουτ του Αθανασιάδη και η επόμενη ευκαιρία του (και η πιο μεγάλη) για το 1-1 ήταν στο 69΄ με τον Περέιρα. Ο Αναστασιάδης έκανε συνεχείς αλλαγές στην τακτική του, ρίσκαρε στο τελευταίο 20λεπτο παίζοντας 3-5-2 και το πλήρωσε με δύο γκολ. Στο 73’΄ ο ΠΑΣ εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους και το λάθος του Μιγκέλ Βίτορ και με τον Κοροβέση διπλασίασε τα τέρματά του. Τον θρίαμβο του ΠΑΣ ολοκλήρωσε ο Μανιάς στις καθυστερήσεις, ο οποίος εξαιτίας των πανηγυρισμών του (έβγαλε την φανέλα του και κλώτσησε το σημαιάκι του κόρνερ) αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες!

«Απειθαρχία»

«Κάναμε λάθη και τα πληρώσαμε 100%. Αλλη φορά οι αντίπαλοί μας δεν έφταναν στην περιοχή μας και τώρα φτάνουν. Αυτό σημαίνει αγωνιστική απειθαρχία και υπεύθυνος είμαι εγώ. Η μόνη πραγματική δικαιολογία ίσως είναι ότι τα περισσότερα παιδιά είναι νέα στην ηλικία», είπε ο Αναστασιάδης που έβαλε τέλος και στα σενάρια για την Εθνική ομάδα: «Γίνεται προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν τον ΠΑΟΚ, τον κόσμο του και τον Αναστασιάδη. Εμένα σε όλη την προπονητική μου καριέρα με διώχνανε, ποτέ δεν έφυγα. Ποτέ δεν πούλησα ομάδα για να δημιουργήσω πρόβλημα. Οταν ήμουν στην Κύπρο γινόταν το αντίθετο, με ζητούσαν ομάδες και εγώ τους έστελνα στην ομοσπονδία. Δεν γίνεται να είμαι προπονητής του ΠΑΟΚ και να πάω αλλού. Οχι στην Εθνική, ούτε στη Ρεάλ δεν πάω».

Περιχαρής για τη σπουδαία νίκη της ομάδας του, ο τεχνικός του ΠΑΣ, Γιάννης Πετράκης τόνισε: «Πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για τη σπουδαία προσπάθεια, την εικόνα που έδειξαν και το αποτέλεσμα, αλλά και στον κόσμο που μας βοήθησε πολύ. Είναι σπουδαία επιτυχία για μας. Τώρα έχουμε μπροστά μας το ματς με τον Εργοτέλη. Πρέπει από αυτή τη στιγμή να σκεφτούμε αυτό το παιχνίδι».

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Στρούνα, Ναντάλες, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Τσουκαλάς, Χαρίσης, Τσάβες (87΄ Μανιάς), Κοροβέσης (84΄ Ντάσιος), Ιλιτς (62΄ Ακόστα)

ΠΑΟΚ: Γλύκος (31΄ Ιτάνζ), Κίτσιου (67΄ Παπαδόπουλος), Σκόνδρας, Βίτορ, Σπυρόπουλος, Κάτσε, Τζανδάρης, Γκολάσα, Περέιρα (77΄ Κουλούρης), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή