Δολοφονήθηκαν οκτώ παιδιά στο Κερνς της Αυστραλίας

Δολοφονήθηκαν οκτώ παιδιά στο Κερνς της Αυστραλίας

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΕΡΝΣ, Αυστραλία. Οκτώ παιδιά δολοφονήθηκαν χθες το πρωί στην πόλη Κερνς της ΒΑ Αυστραλίας, ενώ η μητέρα επτά εξ αυτών μαχαιρώθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία της πολιτείας του Κουίνσλαντ ανακοίνωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε στη συνοικία Μανόρα, μια από τις πλέον υποβαθμισμένες της πόλης. Τα θύματα ήταν ηλικίας από 18 μηνών μέχρι 15 ετών, ενώ η μητέρα τους είναι Αβορίγινας, μέλος της μειονότητας των αυτοχθόνων της Αυστραλίας, οι οποίοι ζουν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας και πλήττονται δυσανάλογα από αλκοολισμό.

«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει συγκεκριμένος ύποπτος. Συνομιλούμε με πολλούς περίοικους, ενώ κάθε άτομο που ήλθε σε επαφή με την οικογένεια τις δύο με τρεις τελευταίες ημέρες εκλήθη να προσέλθει για κατάθεση», είπε ο επιθεωρητής Μπρούνο Ανίκαρ της αστυνομίας του Κουίνσλαντ.

Η 34χρονη τραυματίας, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με πολλαπλά τραύματα, δεν έχει δώσει ακόμη κατάθεση.

Για το περιστατικό μίλησε χθες ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ. «Κάθε γονιός νιώθει μεγάλη θλίψη για όσα συνέβησαν στο Κερνς, ιδιαίτερα μετά την αιματηρή ομηρία στο καφέ του Σίδνεϊ», είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Εκκληση για ψυχραιμία

Η αστυνομία του Κερνς απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία, επισημαίνοντας ότι το περιστατικό θεωρείται λήξαν. Σε μια προσπάθεια επιτάχυνσης της έρευνας, η τοπική αστυνομία ζήτησε τη βοήθεια των Αρχών του Μπρίσμπεϊν, της πολιτειακής πρωτεύουσας, η οποία απέστειλε επιτόπου ειδικό κλιμάκιο των εγκληματολογικών υπηρεσιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή