Προσδοκίες στήριξης από ΕΚΤ απογείωσαν τις αγορές

Προσδοκίες στήριξης από ΕΚΤ απογείωσαν τις αγορές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνοδο άνω του 3% παρουσίασαν χθες οι γενικοί δείκτες στα χρηματιστήρια της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe να ανακτά πάνω από το ήμισυ των απωλειών που είχαν καταγραφεί στις προηγούμενες έξι συνεδριάσεις. Το επενδυτικό κλίμα ανέκαμψε λόγω εκτιμήσεων που θέλουν την ΕΚΤ να επεκτείνει τη νομισματική πολιτική της. Η προσδοκία αυτή αποδυνάμωσε το ευρώ στα 1,2272 δολάρια. Λίγο πριν από το κλείσιμο της Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 εμφάνιζαν άνοδο 1,6% και 1,7%, αντίστοιχα, ύστερα από δήλωση της προέδρου της Fed, Tζ. Γέλεν, ότι το βασικό επιτόκιο δανεισμού στις ΗΠΑ θα διατηρηθεί σε μηδενικά επίπεδα, τουλάχιστον έως το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Στη Ζυρίχη, ο γενικός δείκτης εκτοξεύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2011 αφού η κεντρική τράπεζα παρενέβη με αρνητικά επιτόκια για να ανακόψει την άνοδο του ελβετικού φράγκου. Ο γερμανικός δείκτης Dax κατέγραψε άνοδο 2,79%, ο γαλλικός Cac-40 αναρριχήθηκε 3,35% και ο δείκτης FTSE-100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 2,04%. Τη μεγαλύτερη άνοδο εμφάνισαν οι τραπεζικές μετοχές, με την ισπανική Banco Santander και τη γαλλική BNP Paribas να πρωταγωνιστούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή