Ψηφοφορία για Πρόεδρο σε νοσηρό κλίμα

Ψηφοφορία για Πρόεδρο σε νοσηρό κλίμα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε άκρως νοσηρό κλίμα που προκαλούν οι καταγγελίες Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του από τον μέχρι πρόσφατα στενό συνεργάτη του προέδρου των ΑΝΕΛ κ. Π. Καμμένου, κ. Γ. Αποστολόπουλο, η Βουλή καλείται την Τρίτη να τοποθετηθεί για δεύτερη φορά επί της υποψηφιότητας του κ. Στ. Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών να κερδίζει συνεχώς έδαφος. Η καταγγελία του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Π. Χαϊκάλη, που ήλθε στο φως της δημοσιότητας μέσω τηλεοπτικής εκπομπής από τον κ. Λάκη Λαζόπουλο, πυροδότησε τη σφοδρή αντίδραση του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μαξίμου: «Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους. Ο πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητεί την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών». Ο κ. Χαϊκάλης συγκεκριμενοποίησε την καταγγελία του χθες το πρωί σε κοινή συνέντευξη με τον κ. Π. Καμμένο, υποστηρίζοντας πως του προσφέρθηκαν μετρητά, κάλυψη του δανείου του σε τράπεζα, αλλά και διαφημιστικά πακέτα συνολικού ύψους 2 έως 3 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως ο κ. Χαϊκάλης είχε καταθέσει δύο φορές για την υπόθεση από τις αρχές Δεκεμβρίου στον εισαγγελέα με δική του πρωτοβουλία, αλλά είχε αρνηθεί να κατονομάσει το πρόσωπο που ισχυρίζεται ότι αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει. Παράλληλα, χθες το βράδυ, ο κ. Αποστολόπουλος διένειμε δήλωση με την οποία αφήνει αιχμές κατά των κ. Καμμένου και Χαϊκάλη, κάνοντας λόγο για «θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη ένα μανιώδη σόουμαν πολιτικό αρχηγό!». Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του κ. Καμμένου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για «μια σοβαρή καταγγελία», ενώ όσον αφορά την επερχόμενη δεύτερη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή αναφέρθηκε σε «ολισθηρό δρόμο, δρόμο μεθοδεύσεων και πιέσεων, διότι επιχειρείται να τετραγωνισθεί ο κύκλος».

Ενδεικτική του νοσηρού κλίματος ήταν και η υπαινικτική αναφορά των κ. Οδ. Βουδούρη και Θ. Παραστατίδη ότι, υπό το φως των αναφορών Χαϊκάλη, «βαριές σκιές» πέφτουν και σε όσους, εκτός 155, ψήφισαν τον κ. Στ. Δήμα. Ο κ. Σπ. Λυκούδης, που εδώ και μήνες έχει ταχθεί υπέρ της εκλογής Προέδρου, έκανε λόγο για «πολιτικά σκουλήκια», ενώ μηνύσεις προανήγγειλε και ο κ. Χρ. Αηδόνης, κάνοντας λόγο για «άθλιους πολιτικούς επαίτες ψήφων στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή