Ο πολιτισμός θέλει συνέργειες

Ο πολιτισμός θέλει συνέργειες

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ακόμη ένα δείγμα για το ότι χρειαζόμαστε συνεργασίες. Είναι ακόμη μία απόδειξη ότι όλοι οι χώροι, όλες οι σχέσεις, όλες οι δράσεις, πόσο μάλλον ο χώρος και οι δράσεις του πολιτισμού, χρειάζονται τις συνέργειες, τις αλληλοσυμπληρώσεις.

Ετσι, οι εκδόσεις «Πατάκης», από τις πιο ανθηρές εκδοτικές επιχειρήσεις, δείχνουν έμπρακτα ότι στηρίζουν και τον χώρο του θεάτρου. Στο πλαίσιο των 40ών γενεθλίων του, λοιπόν, οι εκδόσεις «Πατάκης» ανέλαβαν την έκδοση του ετήσιου προγράμματος ενός ιστορικού θεάτρου, του θεάτρου «Πόρτα», που η Ξένια Καλογεροπούλου έκανε προορισμό για τους γονείς και τα παιδιά πολλών γενεών. Αυτό το ιστορικό θέατρο κάνει τώρα μια νέα αρχή, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του σκηνοθέτη Θωμά Μοσχόπουλου. Και όπως κάθε νέα αρχή χρειάζεται στήριξη. Το θέατρο «Πόρτα» απηύθυνε πρόσκληση στον καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό κόσμο, και οι εκδόσεις «Πατάκης» ανταποκρίθηκαν…

Οι εκδόσεις «Πατάκης» δεν αλλάζουν χώρο ή προσανατολισμό. Το βιβλίο και τις εκδόσεις υπηρετούν. Και στηρίζουν και τους συγγραφείς. Ετσι, φέτος, στο πλαίσιο του εκδοτικού rotation, αναλαμβάνουν την έκδοση του Ημερολογίου της Εταιρείας Συγγραφέων, που θα έχει τον τίτλο «Γέφυρες».

Κάθε βιβλίο χρειάζεται εκδοτικό φορέα. Οι εκδόσεις «Πατάκης», πέρα από το εκδοτικό τους πρόγραμμα, αποφάσισαν να στηρίξουν τις εκδόσεις δύο διαφορετικών φορέων, που θέλουν όμως να εκφραστούν μέσω του βιβλίου. Ετσι, όλο το υλικό των παραστάσεων του θεάτρου «Πόρτα» και ογδόντα απροσδόκητα κείμενα σύγχρονων συγγραφέων βρίσκουν τον δρόμο προς το κοινό, υπό την εκδοτική σκέπη ενός εκδοτικού οργανισμού που εδώ και σαράντα χρόνια έχει στεγάσει πολλά βιβλία και πολλούς συγγραφείς.

Ευχή για τη νέα χρονιά: ο πολιτισμός χρειάζεται συνεργασίες!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή