Πρόγραμμα συμβουλευτικής κατάρτισης

Πρόγραμμα συμβουλευτικής κατάρτισης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόγραμμα συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης 3.600 νέων ανέργων ηλικίας 18 έως 24 ετών για την Ανάπτυξη του Ανθρωπίνου Δυναμικού σε θέματα εξωστρέφειας και επιχειρηματικής διεθνοποίησης με έμφαση στον πρωτογενή τομέα, στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία», ξεκινάει τον Ιανουάριο. Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε χθες σε σκοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) ο υφυπουργός Εργασίας Ι. Πλακιωτάκης και οι πρόεδροι του ΠΣΕ κα Χρ. Σακελλαρίδη, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος κ. Κ. Λουφάκης και της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων κ. Κ. Λαμπρινόπουλος.

Το εν λόγω πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 9,36 εκατ. ευρώ και αποτελεί ένα εκ των επτά υποπρογραμμάτων που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της δράσης «Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για άνεργους νέους 18-24 ετών σε ειδικότητες που αφορούν σε τομείς αιχμής της ελληνικής οικονομίας».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση 150 ωρών κατά τη διάρκεια του οποίου οι καταρτιζόμενοι θα λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα 5 ευρώ/ώρα συν 6,45% εργοδοτικές εισφορές για την ασφαλιστική κάλυψη του ανέργου κατά τη διάρκεια της κατάρτισης. Προβλέπει επίσης πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων των ωφελουμένων τα οποία θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος (έως 150 ευρώ ανα ωφελούμενο). Προτεραιότητα θα δοθεί στους νέους ανέργους πτυχιούχους οι οποίοι είναι γνώστες τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας, ενώ μετά την πιστοποίηση των συμμετεχόντων, οι οποίοι θα κληθούν να συντάξουν επιχειρηματικό πλάνο, θα γίνει προσπάθεια να διοχετευθούν σε εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή