Έβαλα κάποια κιλά και ο άντρας μου μού τη «λέει»! Τι να του απαντήσεις

Έβαλα κάποια κιλά και ο άντρας μου μού τη «λέει»! Τι να του απαντήσεις

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να του πεις για αρχή να αναλάβει τα παιδιά, τα σκυλιά κι όλο το νοικοκυριό, για να προλαβαίνεις να πας γυμναστήριο…

Λοιπόν, θα σου πω τι έχω παρατηρήσει ότι συμβαίνει. Μπαίνεις σε μια σχέση κομψή και «αδυνατούλα», «σαν τα κρύα τα νερά» που λέμε, «μινιόν, «πετίτ», «λαμπαδίτσα» (μην επεκταθώ, κατάλαβες), κι αφού έχεις περάσει τους πρώτες μήνες στα μέλια, να σε ταΐζει στο στόμα, με χρυσά- και γεμάτα- κουτάλια, αφού έχεις περάσεις τα πρώτα χρόνια σα βασίλισσα (μπροστά από πλουσιοπάροχο μπουφέ), ανεβαίνεις μια μέρα στη ζυγαριά και έρχεσαι αντιμέτωπη με την πικρή αλήθεια- αυτή για την οποία καμία δεσμευμένη/παντρεμένη φίλη σου δεν σε είχε προειδοποιήσει: οι σχέσεις… παχαίνουν!

Ναι, εντάξει, δεν το έχω παρατηρήσει μόνο εγώ στα παντελόνια μου- που δεν κλείνουν. Το έχουν αποδείξει κι οι έρευνες: όταν μια γυναίκα αισθάνεται  νιώσει ασφάλεια σε μια σχέση, θεωρεί συχνά ότι δεν χρειάζεται να προσπαθήσει άλλο με την εμφάνισή της. «Αφήνεται», που λέμε.

Ας συμφωνήσουμε, λοιπόν, ότι απενοχοποιήθηκες, νιώθεις ασφάλεια και σιγουριά και απολαμβάνεις. Το φαγητό, που ούτως ή άλλως πρέπει να το απολαμβάνεις και όχι μονίμως να το στερείσαι. Και  ας συμφωνήσουμε, επίσης, ότι οι γυναίκες νιώθουν πάντα μεγαλύτερες τύψεις και ενοχές με το φαγητό. Από ματαιοδοξία, φύση, βλακεία, ό,τι θες. Γιατί μη μου πεις ότι και εσύ δεν σκέφτηκες ότι μπορείς να μην σε κοιτάξει επειδή έχεις κάποια κιλά παραπάνω. Σε σχέση με την άλλη που δεν έχει. Και μη μου πεις ότι στην αντίστροφη περίπτωση, εσύ δηλαδή δεν έχεις σκεφτεί ότι και «κοιλίτσα» να έχει ο άντρας, δεν έγινε και τίποτα. Σ’ αρέσει…

Λοιπόν, για να το λήξουμε το θέμα, και να περάσουμε στα έξτρα κιλά σου, για τη γυναίκα το παιχνίδι της γοητείας, της διεκδίκησης, των σχέσεων προβλέπει άλλους κανόνες απ΄ ό,τι για τους άντρες – σωστό ή λάθος, είναι άλλη κουβέντα- κι αυτοί δεν προβλέπουν εξτρά βάρος.

Κι εσύ τώρα πήρες τα κιλά σου και εκείνος δυσανασχετεί.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή