Πίσω από τις κάμερες

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στη διαγραφή

Με διαγραφή από τα μητρώα της τιμώρησε η ΕΠΣ Πειραιά τον διαιτητή Τ. Παπανδριόπουλο, επειδή σφύριξε χωρίς άδεια στο κεκλεισμένων των θυρών φιλικό ΑΕΚ – Παναθηναϊκού που διεξήχθη το διάστημα που η ΕΠΟ είχε αποφασίσει την αναβολή των εθνικών πρωταθλημάτων ως αντίδραση για την επίθεση που δέχτηκε ο Χρ. Ζωγράφος. Ο Παπανδριόπουλος με επιστολή–κόλαφο απαντά στην απόφαση διαγραφής του (παρότι φέτος δεν αγωνίζεται σε κανένα εθνικό πρωτάθλημα) και υποστηρίζει ότι διώκεται από την «παράγκα», δείχνοντας ως υπεύθυνο τον γενικό γραμματέα της συγκεκριμένης Ενωσης.

Αίνιγμα με Κουφό

Η εθνική ομάδα μπάσκετ έχει ανάγκη τον Κώστα Κουφό για τη θέση του σέντερ και το μοίρασμα του ρόλου και του χρόνου συμμετοχής με τον Γιάννη Μπουρούση, αλλά και ο ομογενής παίκτης έχει ανάγκη να φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο, ύστερα από τρία χρόνια, στο επόμενο Ευρωμπάσκετ. Αυτή είναι η κοινή συνεκτίμηση και των δύο πλευρών. Δεν τίθεται, όμως, υπό διαπραγμάτευση το θέμα συμμετοχής κάθε παίκτη στην εθνική ομάδα. Ακόμα και του σπουδαιότερου και του αναγκαιότερου. Ο Κουφός κάνει μόνο θετικές δηλώσεις επιθυμίας για την επιστροφή του στην Εθνική. Ο Κατσικάρης, παρά τις σκληρές, αλλά αναγκαίες δηλώσεις του, έχει «ανοιχτά» αυτιά για να ακούσει τον παίκτη του Μέμφις πώς θα δικαιολογήσει την περυσινή άρνηση της τελευταίας στιγμής, αλλά κυρίως πώς θα ανταποκριθεί στη δεύτερη και τελευταία ευκαιρία που θα του δώσει για να ανεβεί ξανά στο «τρένο» της Εθνικής. Αν υπάρξουν αιτήματα που είναι υπεράνω της ενότητας και συνοχής της ομάδας, η ενίσχυση από το ΝΒΑ θα παραμείνει… τριμερής.

Διάψευση FIFA

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το γραφείο Τύπου της FIFA διαψεύδει ότι κατά τη μυστική συνάντηση με την Interpol και συναρμόδιους φορείς που έγινε στις 19/11 στην Αθήνα με θέμα την καταπολέμηση των «στημένων» αγώνων, η εκπρόσωπός της προέβη σε οποιονδήποτε σχολιασμό της στάσης που κρατά η ΕΠΟ στο συγκεκριμένο θέμα, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ της 29/11, το οποίο με δική μας πρωτοβουλία κοινοποιήθηκε στο γραφείο Τύπου της παγκόσμιας συνομοσπονδίας. Καλοδεχούμενη η διάψευση, αλλά πιο σημαντικό είναι «ο αγώνας της FIFA κατά των στημένων», όσον αφορά την Ελλάδα, να μη μένει μόνο σε συναντήσεις «κεκλεισμένων των θυρών», ούτε σε εναρμονίσεις καταστατικών με διατάξεις που υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται. Διότι με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται πρόσκαιρες εντυπώσεις αλλά χάνεται η ουσία. Και η «ουσία» του τρόπου που αντιμετωπίζονται οι «στημένοι» αγώνες στην Ελλάδα από τις ποδοσφαιρικές αρχές έχει προ πολλού χαθεί…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή