Νέο τζάμπολ στον ΕΣΑΚΕ για τους «αιωνίους»

Νέο τζάμπολ στον ΕΣΑΚΕ για τους «αιωνίους»

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ καλείται από το ΑΣΕΑΔ να αποφασίσει εκ νέου για την ένσταση της ΚΑΕ Ολυμπιακός να κατοχυρωθεί υπέρ της ο κεκλεισμένων των θυρών προημιτελικός αγώνας με τον Παναθηναϊκό (9/10), επειδή ο ιδιοκτήτης των «πρασίνων» Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε εισέλθει στο ΟΑΚΑ, ενώ είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό εισόδου και εξαιτίας της παρουσίας υπεράριθμων θεατών.

Αρχικά, το μονομελές δικαιοδοτικό όργανο του ΕΣΑΚΕ είχε απορρίψει τη συγκεκριμένη ένσταση ως απαράδεκτη και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προσφύγει στο Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών, το οποίο ύστερα από δυόμισι μήνες απεφάνθη ότι δεν κατακυρώνει τον αγώνα στον Ολυμπιακό, αλλά επιστρέφει τον φάκελο στον δικαστή της Λίγκας, θεωρώντας τον αποκλειστικά αρμόδιο να επανεξετάσει την ένσταση του Ολυμπιακού, είτε επαναλαμβάνοντας την αρχική απόφασή του είτε εκδίδοντας άλλη απόφαση.

Ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει τον «αιώνιο» αντίπαλό του (77-76) και έχει προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου, στα οποία κληρώθηκε να παίξει την ερχόμενη Δευτέρα (22/12) στην έδρα του ΠΑΟΚ.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός με διπλή ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι ο προημιτελικός αγώνας με τον Παναθηναϊκό κατακυρώθηκε υπέρ της με την απόφαση του ΑΣΕΑΔ και θεωρώντας ότι πρέπει να αντικαταστήσει τους «πράσινους» στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, ζήτησε επίσημα από την ΕΟΚ να ορισθεί η τέλεση του νέου ζευγαριού την ερχόμενη Τρίτη.

Ομως, σε επίσημη απάντηση του ΑΣΕΑΔ προς την ΕΟΚ, η οποία ζήτησε την αποσαφήνιση της απόφασης, αποδείχθηκε ότι υπάρχει μερική ανατροπή της όλης υπόθεσης, καθώς αναφέρεται ότι έγινε αποδεκτή η προσφυγή του Ολυμπιακού για την ακύρωση της πρώτης απόφασης από τον αθλητικό δικαστή και ουσιαστικά, τον καλεί να αποφασίσει εκ νέου ή να επιβεβαιώσει την αρχική απόφασή του, όπως είναι αρμόδιος να δικάζει και για αγώνες των διοργανώσεων της ομοσπονδίας, καθώς υπάρχει εναρμόνιση των πειθαρχικών κανονισμών, προ πενταετίας.

Αναβολή στο ΠΑΟΚ – ΠΑΟ

Λόγω της καθυστέρησης του ΑΣΕΑΔ, η ΕΟΚ αναγκάστηκε να αναβάλει τον ημιτελικό ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού, έως ότου υπάρξει νέα ετυμηγορία του αθλητικού δικαστή και χαρακτηρίζει «πρωτοφανούς ασάφειας ως προς τη διατύπωσή της, άνευ διατακτικού στην κατάληξή της» την απόφαση του ΑΣΕΑΔ.

Νωρίτερα, η ΚΑΕ Ολυμπιακός έκανε λόγο «για το τέλος της ατιμωρησίας» και υποστήριζε ότι της είχε κατακυρωθεί αμετάκλητα ο προημιτελικός αγώνας με τον ΠΑΟ. Στον αντίποδα, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει την απορία για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ που προκάλεσε αναστάτωση στην αγωνιστική περίοδο, υπενθυμίζει ότι το αποτέλεσμα κρίθηκε αγωνιστικά και η παρουσία του Δ. Γιαννακόπουλου δεν επηρέασε την έκβασή του και υποστηρίζει ότι ο Ολυμπιακός, επειδή δεν μπόρεσε να νικήσει στο ΟΑΚΑ, προσπαθεί να κερδίσει στα χαρτιά τον προημιτελικό.

Σε προσωπική δήλωσή του, ο Δ. Γιαννακόπουλος αναρωτήθηκε αν «η ουσία είναι ότι βρέθηκα εγώ στο γήπεδο ή ότι ο Μπαρτζώκας, ο Σπανούλης και η παρέα τους δεν μπόρεσαν να κερδίσουν εντός παρκέ ούτε αμούστακα και ανήλικα παιδιά». H KAE Oλυμπιακός δεν εξέδωσε άλλη ανακοίνωση για την επισημοποίηση της απόφασης του ΑΣΕΑΔ που την κοινοποίησε με ερμηνεία κατά το δοκούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή