«Να μη γίνουν εκλογές σε συνθήκες ζούγκλας»

«Να μη γίνουν εκλογές σε συνθήκες ζούγκλας»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις ανησυχίες του για την πορεία της χώρας και την πεποίθησή του ότι είναι ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να επιτευχθεί ευρεία συναίνεση, να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποτραπούν οι εκλογές εξέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης τοποθετήθηκε και στις καταγγελίες περί χρηματισμού που έγιναν χθες από τους κ. Καμμένο και Χαϊκάλη, με τη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι «οι εκλογές κινδυνεύουν να γίνουν σε μια περίοδο ζούγκλας για την Ελλάδα». Ο Κων. Μητσοτάκης μάλιστα έκανε λόγο για παθογένεια της εποχής. «Είναι μια παθογένεια της εποχής κι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο ανησυχώ», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι κατά καιρούς επισκέπτεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συνομιλούν για την πορεία της χώρας. «Το ίδιο έκανα και σήμερα, σε μια δύσκολη φάση, για να διατυπώσω τις απόψεις μου και τις ανησυχίες μου για την πορεία της χώρας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης εξέθεσε τις απόψεις που είχε αναπτύξει μία ημέρα νωρίτερα στο κ. Καμμένο και επανέλαβε την προειδοποίηση πως αν δεν επιτευχθεί συναίνεση ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος και εάν προκηρυχθούν εκλογές, η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός της Ευρωζώνης. Ο πρώην πρωθυπουργός επιδιώκει να εμποδίσει αυτή την εξέλιξη και αυτός ήταν και ο λόγος για την πρωτοβουλία που ανέλαβε. Στη συνάντηση μετέφερε επίσης και τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τη συζήτησή του με τον κ. Καμμένο, καθώς και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή