Παράταση έως τις 30 Δεκεμβρίου για τις δηλώσεις Ε9

Παράταση έως τις 30 Δεκεμβρίου για τις δηλώσεις Ε9

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοικτή η εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9, καθώς ο τεράστιος όγκος δηλώσεων αναγκάζει την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να παρατείνει την προθεσμία που κανονικά έληγε χθες.

Πάντως, μέχρι το τέλος του έτους, οι φορολογούμενοι θα έχουν συχνά ραντεβού με την εφορία, δεδομένου ότι πρέπει να πληρωθούν διάφοροι φόροι όπως ο ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων, ενώ εκπνέουν και η προθεσμία για κατάθεση πινακίδων και η διακοπή εργασιών για όσους τηρούν μπλοκάκια. Ειδικότερα μέχρι το τέλος του έτους οι υποχρεώσεις των φορολογουμένων είναι οι εξής:

1. Καταβολή της 2ης δόσης της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μέχρι σήμερα έχουν υπαχθεί 120.000 αιτήσεις οφειλέτες με το ρυθμιζόμενο ποσό να φθάνει τα 1,2 δισ. ευρώ. Πάντως, η εξέλιξη αυτή ανησυχεί το οικονομικό επιτελείο που περίμενε καλύτερα αποτελέσματα προκειμένου να σταματήσουν οι δανειστές της χώρας να ζητούν αλλαγή της σχετικής ρύθμισης. Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική προθεσμία υπαγωγής στη νέα ρύθμιση είναι η 30ή Μαρτίου.

2. Καταβολή της 4ης δόσης του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων. Το ποσό που υπολογίζεται να εισπραχθεί δεν ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι δύο τελευταίες δόσεις θα καταβληθούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

3. Πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2015. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων πρέπει να καταβάλουν στο ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 1,2 δισ. ευρώ περίπου. Μετά την ανωτέρω ημερομηνία όσοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα που ανέρχονται στο ύψος των τελών κυκλοφορίας.

4. Πληρωμή της τελευταίας δόσης του φόρου εισοδήματος για 100.000 φορολογούμενους.

5. Κατάθεση Πινακίδων. Η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 50.000 ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους για να γλιτώσουν από τα τέλη κυκλοφορίας και τα τεκμήρια διαβίωσης.

6. Υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων εντύπου Ε9. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από τις 14 Νοεμβρίου ώς σήμερα υποβλήθηκαν 2.500.000 τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 εκ των οποίων 1.200.000 δηλώσεις αφορούν μόνο τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι φορολογούμενοι παρατείνεται η σχετική διαδικασία μέχρι τις 30/12/2014.

7. Υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών. Μέχρι το τέλος του έτους επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να υποβάλουν τις σχετικές καταστάσεις στην εφαρμογή του υπουργείο Οικονομικών μέσω του Διαδικτύου.

8. Διακοπή εργασιών. Προκειμένου να γλιτώσουν το τέλος επιτηδεύματος και άλλους φόρους, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις πρέπει μέχρι τις 31/12/2014 να έχουν προχωρήσει στη διακοπή εργασιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή