Ιταλία: Οικονομική απάτη σε τάγμα Φραγκισκανών μοναχών

Ιταλία: Οικονομική απάτη σε τάγμα Φραγκισκανών μοναχών

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα τάγμα των Φραγκισκανών μοναχών που διαχειρίζεται εκκλησίες και μοναστήρια σε 110 χώρες ανακοίνωσε σήμερα ότι οι απάτες τις οποίες έκαναν ορισμένοι από τους μοναχούς του το βύθισαν σε πολύ σοβαρές οικονομικές δυσχέρειες. Το ιταλικό περιοδικό Panorama αποκαλύπτει στο τρέχον τεύχος του ότι δωρεές ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από το Τάγμα Ελασσόνων Αδελφών (OFM) επένδυσε σε offshore πετρελαϊκές εταιρείες.

 Ο αδελφός Μίκαελ Πέρι, επικεφαλής του OFM, επισήμανε ότι μία εσωτερική έρευνα έφερε στην επιφάνεια «έναν αριθμό ύποπτων οικονομικών δραστηριοτήτων που διέπραξαν οι μοναχοί στους οποίους έχει ανατεθεί η φροντίδα της κληρονομιάς του τάγματος». Σε μία επιστολή που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του OFM, ο Πέρι ανέφερε ότι το τάγμα βρίσκεται «σε σοβαρή—το υπογραμμίζω, σοβαρή—οικονομική δυσχέρεια με ένα σημαντικό άχθος χρεών».

 Στην επιστολή που απευθύνεται σε όλους τους μοναχούς τονίζεται ότι ο γενικός ταμίας του τάγματος παραιτήθηκε, ωστόσο δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες. Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επισημαίνει ότι δε μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον Μίκαελ Πέρι και ότι το γραφείο του στη Ρώμη απάντησε ότι δε βρίσκεται στην Ιταλία. Το Τάγμα των Ελασσόνων Αδελφών (OFM) αποτελεί ένα από τα τέσσερα βασικά τάγματα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Το ίδρυσε ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης τον 13ο αιώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή