Oι ΗΠΑ κατηγορούν τη Βόρεια Κορέα για την κυβερνοεπίθεση

Oι ΗΠΑ κατηγορούν τη Βόρεια Κορέα για την κυβερνοεπίθεση

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος, υπεύθυνη για την υπόθεση επίθεσης χάκερ εναντίον της Sony Pictures είναι η Βόρεια Κορέα. Η εταιρεία μπορεί να ματαίωσε την προβολή της ταινίας Τhe Interview («Η συνέντευξη»), που αφηγείται πώς δύο εργαζόμενοι στη CIA δολοφονούν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά η επίμαχη σκηνή της κορύφωσης της πλοκής διέρρευσε και απεικονίζει τον ηγέτη της απομονωμένης χώρας να δέχεται επίθεση ενώ βρίσκεται πάνω σε ελικόπτερο και να τυλίγεται στις φλόγες.

Ωστόσο, εξαιτίας όλης της φασαρίας που προκλήθηκε με θέμα την εν λόγω ταινία μετά την κυβερνοεπίθεση εναντίον της κινηματογραφικής εταιρείας και τη ματαίωση της προβολής της, ο διάσημος Βραζιλιάνος συγγραφέας Πάολο Κοέλιο προσέφερε εκατό χιλιάδες δολάρια προκειμένου να αποκτήσει τα δικαιώματα της ταινίας με στόχο να τη μεταδώσει δωρεάν μέσω του μπλογκ του. Η προσφορά του Κοέλιο έγινε μόλις μία ημέρα αφού η Sony Pictures ακύρωσε την προβολή της ταινίας.

«Εγώ προσφέρω στη Sony Pictures εκατό χιλιάδες δολάρια για τα δικαιώματα της ταινίας. Θα τη μεταδώσω δωρεάν από το μπλογκ μου. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου» έγραψε ο διάσημος συγγραφέας στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Μιλώντας για ολόκληρη την υπόθεση της ταινίας και της κυβερνοεπίθεσης, ο Κοέλιο υπογράμμισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Globo, «Η υπόθεση αυτή δημιουργεί ένα τρομακτικό προηγούμενο. Είναι μία απειλή που έφερε αποτελέσματα. Είναι ακριβώς σαν να κέρδισαν οι τρομοκράτες. Εχω βιώσει έντονα την υπόθεση του Σαλμάν Ρουσντί με τους “Σατανικούς Στίχους” αλλά αυτό είναι ακόμα πιο σοβαρό».

Πολύ μεγάλο κόστος

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η άνευ προηγουμένου υπόθεση χάκινγκ εναντίον της κινηματογραφικής εταιρείας είναι η πιο πολυέξοδη κυβερνοεπίθεση που έγινε ποτέ εναντίον αμερικανικής επιχείρησης. Οχι μόνο διέρρευσαν στη δημοσιότητα ευαίσθητα έγγραφα της εταιρείας αλλά τελικά εξαναγκάστηκε να προχωρήσει στη ματαίωση της προβολής της ταινίας στους κινηματογράφους, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι συνέπειες που θα έχει η διαρροή δεκάδων χιλιάδων ηλεκτρονικών επιστολών και άλλου υλικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή