ΥπΟικ: Σε έναν λογαριασμό τα διαθέσιμα από 468 άλλους

ΥπΟικ: Σε έναν λογαριασμό τα διαθέσιμα από 468 άλλους

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μεταφορά των διαθεσίμων των υπουργείων, των αποκεντρωμένων διευθύνσεων και των ανεξαρτήτων αρχών που έχουν σε εμπορικές τράπεζες προχωράει το υπουργείο Οικονομικών.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα, τα υπόλοιπα 468 λογαριασμών μεταφέρονται στο λογαριασμό Νο 200 «Ε.Δ. – Συγκέντρωση εισπράξεων και πληρωμών», υπολογαριασμό Νο 200543 «Μεταφορά από Διάφορους Λογαριασμούς» ο οποίος τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Πρόκειται για μία δράση που βοηθάει στην καλύτερη διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων του κράτους και η οποία είχε αποφασιστεί εδώ και μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό των υπολοίπων μπορεί να κυμανθεί μεταξύ 500 εκατ. ευρώ και 1 δις ευρώ, ενώ τα κεφάλαια αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη αναγκών του Δημοσίου, εάν χρειαστεί.

Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 30 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με την απόφαση του κ. Σταϊκούρα, τα μεταφερόμενα ποσά εισάγονται στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, υπό τον κωδικό «Χρηματικά υπόλοιπα περιουσίας ειδικών ταμείων, λογαριασμών και νομικών προσώπων που καταργούνται». Επίσης, υποχρεώσεις που τυχόν προκύψουν σε βάρος των καταργούμενων λογαριασμών αναλαμβάνονται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού και μέχρι του ύψους του μεταφερόμενου υπολοίπου του καταργηθέντος λογαριασμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή