Δύσκολες στιγμές αναμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

Δύσκολες στιγμές αναμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απόλυτα προεκλογικούς τόνους μίλησε χθες ο κ. Αλ. Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου με αφορμή την απόφαση της περιφερειακής αρχής να συνδράμει οικονομικά την επανηλεκτροδότηση νοικοκυριών που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Ο κ. Τσίπρας εμφανίσθηκε βέβαιος ότι επίκειται η διενέργεια εκλογών και η αλλαγή κυβέρνησης, για να προσθέσει: «Θα περάσουμε βεβαίως δύσκολες στιγμές, διότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια υπαρκτή και μεγάλη οικονομική κρίση, αλλά με το κεφάλι ψηλά και με το μυαλό μας στην αξιοπρέπεια του πολίτη, του αδύναμου που χειμάζεται, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας. Και πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη στο πολιτικό σύστημα και στην πολιτική», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποίησε την επίσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής για να προβάλει τη θέση του κόμματός του ότι είναι εφικτό ένα διαφορετικό μοντέλο πολιτικής. «Εμείς τις δεσμεύσεις μας θα τις κάνουμε πράξη και σήμερα εδώ η επίσκεψή μου έρχεται αυτό να σηματοδοτήσει. Οτι υπάρχει δυνατότητα, παρά τις δυσκολίες, για μια διαφορετική πολιτική δίπλα στον πολίτη και στις ανάγκες του», δήλωσε σχετικά και πρόσθεσε ότι «δέσμευση της νέας διακυβέρνησης του τόπου θα είναι η αντιμετώπιση των πληγών του Μνημονίου κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο».

Στην Κοζάνη

Ο κ. Τσίπρας πρόκειται να μιλήσει σήμερα στην Κοζάνη και αύριο στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο των περιφερειακών συνδιασκέψεων του ΣΥΡΙΖΑ, που, πλέον, λαμβάνουν καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα.

Η προσοχή στην Κουμουνδούρου εστιάζεται στη β΄ ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη. Αν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σπεύδουν να προεξοφλήσουν ότι, μετά το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας, δεν είναι εφικτή η συγκέντρωση 180 θετικών ψήφων που θα απαιτηθούν για την εκλογή του κ. Στ. Δήμα, αναγνωρίζουν ότι οι ημέρες που μεσολαβούν θα χαρακτηρισθούν από έντονες διεργασίες. Ο κ. Π. Σκουρλέτης, απαντώντας χθες σε ερώτηση σχετικά με την πρωτοβουλία 8 βουλευτών για συμφωνημένη εκλογή ΠτΔ με ορισμό ημερομηνίας εκλογών, δήλωσε (ρ/σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ): «Δεν νομίζω να επηρεάσει με έναν ουσιαστικό τρόπο ή εν πάση περιπτώσει με έναν αριθμητικό τελικά τρόπο αυτή η πρωτοβουλία. Νομίζω ότι τα πράγματα είναι πια ξεκάθαρα. Αυτό το οποίο αντιλαμβάνεται η κοινωνία φαίνεται ότι βρίσκει την αντανάκλασή του και στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Δηλαδή ότι αυτή τη στιγμή, εάν υπάρξει ΠτΔ από την παρούσα Βουλή, αυτό σημαίνει ότι θα δοθεί το “πράσινο φως” για να υλοποιηθούν τα μέτρα Χαρδούβελη, τα οποία έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα. Αυτό είναι το πολιτικό διακύβευμα, όσο κι αν προσπαθούν να το κρύψουν».

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι και από την πλευρά της κυβέρνησης θεωρείται δεδομένη η προσφυγή στις κάλπες. Σε αυτό αποδίδουν, άλλωστε, τον μεγάλο αριθμό τροπολογιών που κατατίθενται στη Βουλή, στις οποίες προσδίδουν εν πολλοίς προεκλογικό χαρακτήρα. Εκτιμούν, επίσης, ότι, παρά τη σχετική φημολογία, δεν πρόκειται να γίνουν κινήσεις για άλλο κυβερνητικό σχήμα από την παρούσα Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή