Εύσημα για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank

Εύσημα για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξαιρετικά επιτυχημένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, κόντρα στις δυσκολίες της ελληνικής κρίσης, αναφέρεται δημοσίευμα του περιοδικού Institutional Investor. Οπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η Eurobank σε μια δύσκολη για την Ελλάδα συγκυρία κατάφερε να υλοποιήσει μια μεγάλη αύξηση κεφαλαίου, ύψους 2,9 δισ. ευρώ, προσελκύοντας ορισμένους από τους μεγαλύτερους διεθνείς επενδυτικούς οίκους όπως η Capital, η Fairfax και η Wilbur Ross. Η επιστροφή σε κερδοφορία αποτελεί τον μεγάλο στόχο για το νέο έτος, τονίζει ο κ. Χρήστος Μεγάλου (φωτ.), διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.

Την απόσυρση τροπολογίας που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος ζητεί η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, με την οποία, όπως σημειώνει, εκχωρείται έργο των τουριστικών λεωφορείων στα ΚΤΕΛ. Την ίδια στιγμή, υποστηρίζει η ΓΕΠΟΕΤ, αποκλείονται τα τουριστικά λεωφορεία από τη μελλοντική απελευθέρωση των υπεραστικών γραμμών της χώρας, ακυρώνοντας ψηφισθέντα νόμο που αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση (εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ).

Δύσκολο το «παζάρι» μεταξύ Ε.Ε. και Socar

Σε αδιέξοδο φαίνεται να έχουν οδηγηθεί οι απευθείας διαπραγματεύσεις της αζερικής Socar με την Ε.Ε. για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του 66% του ΔΕΣΦΑ. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρεί η απόφαση της Κομισιόν να παρατείνει την καταληκτική ημερομηνία της έρευνας για τις επιπτώσεις της συγκεκριμένης εξαγοράς στον ανταγωνισμό που εξήγγειλε στις αρχές Νοεμβρίου και έληγε στις 23 Μαρτίου. Στην επίσημη ιστοσελίδα της Κομισιόν, η ολοκλήρωση της έρευνας παρατείνεται για τις 22 Απριλίου. Το σενάριο που, σύμφωνα με πληροφορίες, η Κομισιόν εξετάζει προκειμένου να εγκρίνει τη συμφωνία Socar-ΔΕΣΦΑ είναι η παραχώρηση ποσοστού μετά την πώληση έτσι ώστε να περιοριστεί η συμμετοχή της Socar στο ελληνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου κάτω από το 50%. Η αζερική πλευρά, ωστόσο, δεν φαίνεται διατεθειμένη να αποδεχτεί την πρόταση, την οποία εξάλλου είχε απορρίψει και την περασμένη άνοιξη.

Μία ακόμη συνέντευξη Τύπου για πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων «χρωματίστηκε» χθες αναπόφευκτα από την πολιτική επικαιρότητα. «Εύχομαι να γράψουν ιστορία οι βουλευτές και όχι να τους γράψει η ιστορία», τόνισε χθες ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα κατάρτισης 4.000 ανέργων στον τομέα του λιανεμπορίου.

Γερμανική λύση και για την Ελλάδα…

Στον δρόμο εξόδου από την ευρωκρίση, η E.E. βρίσκεται εγκλωβισμένη σε επινοήματα και παθολογίες που την οδηγούν σε αδιέξοδα, υποστηρίζει ο κ. Μπ. Φρίντμαν, καθηγητής στο Χάρβαρντ, σύμφωνα με την Deutsche Welle. Μάλιστα, ο κ. Φρίντμαν υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα με οικονομικούς όρους –πόσο μάλλον με ηθικούς– που να δικαιολογεί ότι η Γερμανία αποτελεί τη μοναδική χώρα της σύγχρονης εποχής στην οποία επετράπη μεγάλη επιμήκυνση και ελάφρυνση του χρέους, θεωρώντας επί της ουσίας μια αντίστοιχη λύση ως μονόδρομο και για την Ελλάδα.

400 πράκτορες δήλωσαν συμμετοχή στο νέο δίκτυο του ΟΠΑΠ

Τουλάχιστον 400 πράκτορες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη των καταστημάτων Play του ΟΠΑΠ. Πρόκειται για τα νέα καταστήματα (gaming halls) που θα φιλοξενήσουν τις παιγνιομηχανές (Video Lottery Terminals ή VLTs) τα δικαιώματα των οποίων απέκτησε ο Οργανισμός το 2011 αντί 560 εκατ. ευρώ. Την περασμένη Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου έληξε η διορία υποβολής ενδιαφέροντος. Η διοίκηση του ΟΠΑΠ, ωστόσο, παρέτεινε την περίοδο υποβολής προσφορών για τους πράκτορές του έως 31 Δεκεμβρίου 2014. O ΟΠΑΠ επιζητεί περίπου 600 με 700 συνεργάτες για να λειτουργήσουν τα gaming halls.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή