Νέος κύκλος ίδρυσης κοινωνικών επιχειρήσεων από το «The Nest»

Νέος κύκλος ίδρυσης κοινωνικών επιχειρήσεων από το «The Nest»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικός πυλώνας στο έργο που επιτελεί το Ελληνικό Κέντρο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας «The Nest» είναι το ότι χτίζει δίκτυα και δημιουργεί αξιόπιστες σχέσεις. Γεφυρώνει τους εταιρικούς χρηματοδότες που κάνουν πράξη τις αξίες τους μέσα από δράσεις εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας, με τους μαχητές για την κοινωνική αλληλεγγύη που, με τη δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων, επιθυμούν να την δρομολογήσουν μέσα από την καινοτομία και με τις νέες ιδέες που κυοφορούν.

Το The Nest (www.thenest.org.gr), που έχει στόχο να στηρίξει τη δημιουργία και την επέκταση της νέας κουλτούρας στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, βοηθά τις κοινωνικές και τις μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις να διευρύνουν τις δραστηριότητες και τον κοινωνικό αντίκτυπό τους, διαχειριζόμενο τις επενδύσεις και διεκδικώντας κεφάλαια μέσα από τις δομές του χρηματοδοτικού εργαλείου Social Entrepreneurship Fund.

Συνεργάζεται με την Aephoria, με το βρετανικό κέντρο CAN, τον εκπαιδευτικό όμιλο City Unity και με την Ελculture, ενώ στις 12 Ιανουαρίου 2015 ξεκινά τον τρίτο κύκλο για την ίδρυση κοινωνικών επιχειρήσεων με την προσφορά 60% υποτροφίας σε 9μηνο πρόγραμμα, το οποίο προσφέρεται και με εξ αποστάσεως παρακολούθηση Livestreaming και με τη στήριξη των περιφερειακών δομών του The Nest.

Με την παρακολούθησή του, οι συμμετέχοντες αποκτούν Diploma Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και Διοίκησης Κοινωνικών Επιχειρήσεων, αναγνωρισμένο από το ΕΟΠΠΕΠ, το υπουργείο Παιδείας, τον εκπαιδευτικό όμιλο City Unity και περιλαμβάνει τα στάδια ίδρυσης (start-up) Academy, Innovation Lab και το στάδιο ανάπτυξης Institute (στέγαση, συμβουλευτική και υποστηρικτικές λειτουργίες). Για γυναίκες κοινωνικούς επιχειρηματίες, προσφέρεται επίσης η συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα WISE –του οποίου το Ελληνικό Κέντρο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητα & Κοινωνικής Καινοτομίας είναι εταίρος– το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με συντονιστή/εταίρο το Πανεπιστήμιο ESADE Business School.

Επίσης, μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου The Nest Social Entrepreneurship Fund, λειτουργεί ως χρηματοδοτικός διαμεσολαβητής κοινωνικών χρηματοδοτήσεων (Social Investment Finance Intermediary) επιτυγχάνοντας την επιτάχυνσή τους. Ακόμη, διενεργεί ευρωπαϊκά και κλαδικά έργα μέσω του ερευνητικού κέντρου The Nest Research Centre on Social Entrepreneurship, Social Innovation & Social Franchise.

Κυρίως όμως, το The Nest είναι το «οικοσύστημα» μέσα στο οποίο αναπτύσσεται και ευδοκιμεί η κουλτούρα της αλλαγής «για ένα οικονομικό περιβάλλον όπου το κέρδος δημιουργεί κοινωνικό αντίκτυπο και οι αξίες είναι η καρδιά του συστήματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή