Επανεξετάζονται οι κυρώσεις

Επανεξετάζονται οι κυρώσεις

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας μπορεί να αρθούν μέσα στις επόμενες ημέρες εφόσον ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει τις ορθές επιλογές στο ζήτημα της Ουκρανίας, δήλωσε στις αρχές της εβδομάδας ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι. Ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ, εξάλλου, σχολιάζοντας τις δυτικές κυρώσεις εναντίον της χώρας του, επισήμανε ότι είχε πολύ σοβαρές υπόνοιες πως επιβλήθηκαν από τη Δύση σε μία προσπάθεια ανατροπής του καθεστώτος της Μόσχας.

Eπίσης, ο κ. Λαβρόφ τόνισε ότι η νέα αμερικανική νομοθεσία με την οποία δίνεται έγκριση για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την Ουκρανία μπορεί να διαταράξει σοβαρά και για μεγάλο χρονικό διάστημα τις σχέσεις Ουάσιγκτον και Μόσχας. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, άφησε να εννοηθεί ότι επίκειται αλλαγή της ευρωπαϊκής προσέγγισης λέγοντας ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να χαράξει μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη Ρωσία, με διάρκεια πολλών ετών, που να στοχεύει πέρα από τις κυρώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή