Ο ξυλοδαρμός του «κ. Νικολάου» και οι… μίζες

Ο ξυλοδαρμός του «κ. Νικολάου» και οι… μίζες

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O άγνωστος άνδρας ζητούσε επίμονα από τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο Παλαιό Φάληρο, τον ένοικο του δωματίου του 6ου ορόφου. Ο ρεσεψιονίστ αναγκάσθηκε να τηλεφωνήσει: «Ενας φίλος σας σας ζητά εκ μέρους του Γιώργου» είπε ο ρεσεψιονίστ και μέχρι να αντιδράσει, ο άγνωστος είχε χαθεί προς το ασανσέρ.

Ο γιος του πρώην υπουργού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ντίνου Μιχαηλίδη, που δικάζεται για συνέργεια στη δωροδοκία του Ακη Τσοχατζόπουλου, Μάριος, αντελήφθη από το τηλεφώνημα της ρεσεψιόν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Οταν βγήκε από το δωμάτιό του, το 601, όπου ζούσε επί μήνες με το όνομα «Νικολαΐδης», αντίκρισε στον διάδρομο τον άνθρωπο που του είχε μιλήσει από τη ρεσεψιόν να χτυπάει την πόρτα του δωματίου. Οταν τον πλησίασε, αυτός τον ρώτησε αν «είναι ο κ. Νικολάου». Ο 42χρονος Μάριος Μιχαηλίδης απάντησε αρνητικά.

Πήρε το ασανσέρ υπηρεσίας και κατέβηκε στο ισόγειο. Ενας άλλος άνδρας ήταν στην πόρτα του ξενοδοχείου, φράζοντας εμφανώς την έξοδο. Ο Μιχαηλίδης έτρεξε πίσω από τη ρεσεψιόν για να προστατευθεί, αλλά ήταν ήδη αργά καθώς ο άνθρωπος που τον αναζητούσε στον 6ο όροφο ήταν ήδη στο ισόγειο. Με δύο ακόμα συνεργούς του άρχισαν να τον κλοτσάνε. Εβαλε τα χέρια πάνω από το κεφάλι του. Χρησιμοποίησε το πέτσινο μπουφάν μαζί με τα χέρια του για να προστατεύσει το κεφάλι του από τις κλοτσιές. Την ώρα που οι άγνωστοι τον κλωτσούσαν επαναλάμβαναν: «έχεις και δικηγόρους».

Ηταν «επτά παρά» το βράδυ και η ρεσεψιόν του ξενοδοχείου ήταν γεμάτη. Οταν ήρθε η αστυνομία και ο Μιχαηλίδης διακομίσθηκε σε γνωστή ιδιωτική κλινική, διαγνώσθηκε ρωγμώδες κάταγμα στο 8ο και 9ο πλευρό και μώλωπες στο πρόσωπο. Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ.

Η δίκη

Για την ΕΛ.ΑΣ. οι άνδρες που χτύπησαν τον Μάριο Μιχαηλίδη –και οι οποίοι δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους– πιθανόν να ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα για τους δικηγόρους της οικογένειας που υπερασπίζονται τον πρώην υπουργό Ντίνο Μιχαηλίδη και τον γιο του στην υπόθεση των δωροδοκιών και της νομιμοποίησης εσόδων για την υπόθεση των «ΤΟΡ-Μ1». Από ποιον όμως;

Η οικογένεια Μιχαηλίδη έχει συγκρουσθεί στη δίκη διά των συνηγόρων της τόσο με τον βασικό μάρτυρα Νικόλαο Ζήγρα όσο και με τον έτερο κατηγορούμενο Φουάντ Αλ Ζαγιάντ. Ο Ζήγρας που έχει καταθέσει ότι ο Μιχαηλίδης «έφερε» 80 εκατομμύρια σε μία βαλίτσα για τον Ακη Τσοχατζόπουλο συγκρούσθηκε πολλές φορές με τον πατέρα και τον γιο Μιχαηλίδη και τους συνηγόρους τους, αλλά σε μία διαδικασία σχετικά διαφανή και δημόσια στο δικαστήριο.

Αντίθετα, ο Φουάντ αλ Ζαγιάντ δεν εμφανίσθηκε αυτοπροσώπως, αλλά δικάζεται «διά του συνηγόρου» του, αν και θα μπορούσε να μη δικασθεί μέχρι τη σύλληψή του. Με ένα υπόμνημά του στις 16/11/2014 ο Σύρος πρώην συνεταίρος της οικογένειας Μιχαηλίδη σε πολλές δουλειές εκτός Ελλάδος υποστήριξε ότι ουδέποτε είχε σχέση με τον Τσοχατζόπουλο ή με τον Ζήγρα και ότι έδωσε επιταγές στον Ντίνο Μιχαηλίδη για άλλες δραστηριότητες. Ολες οι πράξεις δωροδοκίας εκπορεύθηκαν από τον κ. Βλάση Καμπούρογλου που έχει αποβιώσει.

Οι συνήγοροι του Μιχαηλίδη απέδειξαν τις παραμονές του περιστατικού ότι ο Φουάντ «διέθετε» μια σειρά εταιρειών, την ύπαρξη των οποίων έχει αποκρύψει, ενώ δεν έχει αναφερθεί και στο γεγονός ότι τα εκατομμύρια δολάρια που εκταμιεύει από προσωπικό του λογαριασμό μένουν ακέραια στους λογαριασμούς των Μιχαηλίδη χωρίς να δίνονται σε τρίτους. Αντίθετα, η πλευρά του Σύρου υποστηρίζει ότι εκπρόσωποι του Μιχαηλίδη απέκρυψαν την ύπαρξη ενός οικογενειακού τραστ στο Λίχτενσταϊν στο οποίο έκρυβαν πολλά εκατομμύρια δολάρια από δραστηριότητες στην πολιτική, τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις.

Ο Φουάντ Αλ Ζαγιάντ –που είναι ο μόνος πρωταγωνιστής στην υπόθεση με απευθείας πληρωμές από την «ΑΝΤΕΥ»– έχει εγκαταλείψει την Κύπρο, όπου γνώριζε κάθε πολιτικό, και ζει στον Λίβανο. Αλλά πηγές προσκείμενες σε αυτόν απορρίπτουν τόσο τη σύνδεσή του με το περιστατικό στο Παλαιό Φάληρο όσο και τη σύνδεσή του με τις «μίζες» προς τον Τσοχατζόπουλο. «Από τον προσωπικό του λογαριασμό θα εκταμίευε το ποσό;» αναρωτιούνται. Η δίκη συνεχίζεται στις 12 Ιανουαρίου…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή