Πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας μάνατζμεντ ο Κ. Λαμπρινόπουλος

Πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας μάνατζμεντ ο Κ. Λαμπρινόπουλος

3' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δεύτερη συνεχή θητεία επανεξελέγη ομόφωνα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μάνατζμεντ ο Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Η επανεκλογή του έγινε στις 18 Νοεμβρίου 2014 κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση της European Management Association (EMA) στο Λονδίνο και η θητεία του ανανεώθηκε για δύο ακόμη χρόνια. Ως αντιπρόεδροι του Οργανισμού ορίσθηκαν η εκπρόσωπος του Chartered Management Institute της Βρετανίας και ο εκπρόσωπος του RKW Kompetenzzentrum της Γερμανίας.

Η πρώτη εκλογή

Η πρώτη εκλογή του κ. Λαμπρινόπουλου έγινε το 2010 σε μια σημαντική στιγμή στην ιστορία της Ομοσπονδίας, η οποία τη χρονιά εκείνη συμπλήρωνε και εόρταζε την 60ή επέτειο λειτουργίας από την ίδρυσή της και έκτοτε η ΕΕΔΕ είναι προεδρεύον μέλος της ΕΜΑ. Οταν ιδρύθηκε το 1950 η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μάνατζμεντ είχε την ονομασία CECIOS (The European Management Council).

Σήμερα, είναι ένας μη κερδοσκοπικός ανεξάρτητος οργανισμός, μέλη του οποίου είναι Management Associations της Ευρώπης και συγκεκριμένα από τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Τσεχία, τη Λιθουανία, τη Ρουμανία, τη Μάλτα, τη Ρωσία, την Ελλάδα και το Ισραήλ. Αποστολή της Ομοσπονδίας είναι η καθοδήγηση, η ενθάρρυνση και η σωστή εφαρμογή των αρχών του μάνατζμεντ και της ηγεσίας.

Με τη συμμετοχή της σε σχετικές έρευνες και σε έργα σε όλη την Ευρώπη και μέσα από τα σημαντικά συνέδρια που διοργανώνει, ενημερώνει για τις νέες τάσεις και προωθεί τις νέες ιδέες για το μάνατζμεντ.

Στις σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του οργανισμού που ελήφθησαν στη διάρκεια της συγκεκριμένης συνάντησης των μελών της ομοσπονδίας, είναι και η προσπάθεια να διευρυνθεί η συμμετοχή μελών της, έτσι ώστε να συμμετέχουν σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, η γενική συνέλευση αποφάνθηκε ότι πρέπει να ενισχυθεί το πρόγραμμα των κοινών εκδηλώσεων και να ενταθεί η προσπάθεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο για περισσότερες επαφές που θα δώσουν την ευκαιρία για ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας.

Το CEO Summit

Η ΕΕΔΕ δραστήρια και συνεπής στους στόχους και στην αποστολή της στη χώρα μας, βρίσκεται σταθερά στην επικαιρότητα με σημαντικές εκδηλώσεις, όπως είναι η κορυφαία εκδήλωση του τομέα ηγεσίας, το «CEO Summit 2014», που πραγματοποιήθηκε εφέτος για όγδοη συνεχή χρονιά και είχε για σύνθημα «Η επιλογή είναι δική μας».

Το CEO Summit συγκεντρώνει παραδοσιακά τους ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου ανεξαρτήτως κλάδου και έχει συνδιοργανωτές τον ΣΕΒ, το ΙΟΒΕ, τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας και τον ΣΕΤΕ. Εφέτος, χορηγός επικοινωνίας ήταν η «Κ».

Το CEO Summit είναι μια πρωτοβουλία της ΕΕΔΕ που καθιερώθηκε ως θεσμός το 2007. Η θεματολογία του καλύπτει προβληματισμούς και ευκαιρίες που απασχολούν τους επικεφαλής των επιχειρήσεων, τόσο σε καθημερινό και τακτικό, όσο και σε στρατηγικό και μελλοντικό επίπεδο και δίνει την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, ενώ παρουσιάζει και αναλύει παραδείγματα επιτυχημένων εφαρμογών από το εξωτερικό.

Η ετήσια αυτή συνάντηση αναδεικνύει τα στοιχεία που συνθέτουν την τέχνη της επιχειρηματικής σκέψης των CEOs και δείχνει τον τρόπο για την αξιοποίησή τους. Ιδιαιτέρως σήμερα που η αντίληψη του τομέα ηγεσίας της ΕΕΔΕ είναι ότι «εγκαταλείποντας την κρίση περνάμε στο κρισιμότερο ίσως σημείο, αυτό της ενεργητικής αναδιοργάνωσης και ανασυγκρότησης».

Οσο για το σύνθημα «η επιλογή είναι δική μας» βασίζεται στο σκεπτικό ότι «επί τέσσερα χρόνια η κρίση σχεδόν μας υποχρέωσε να αντιδράσουμε απέναντι στην ενδεχόμενη επικείμενη καταστροφή, για να διατηρήσουμε τη δημιουργία από τους κόπους τόσων χρόνων. Σήμερα πλέον, η «Αντίδραση» οφείλει να γίνει «Δράση», η υπέρβαση από τη μια κατάσταση στην άλλη, δεν εναπόκειται στην τύχη είτε στη μοίρα, αλλά είναι θέμα επιλογής».

Ο υπ. Εθνικής Αμυνας

Παρών στην εκδήλωση ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε μια τελείως διαφορετική αντίληψη του επιχειρείν, δηλαδή της δυνατότητας του μέσου ανθρώπου να κερδίσει τη ζωή του, μη εντασσόμενος στο Δημόσιο. Η Ελλάδα χρειάζεται 100.000 νέες επιχειρήσεις. Χρειάζεται πάνω από 100 δισ. επενδύσεις κεφαλαίου». Εκφράζοντας, όπως δήλωσε, τις προσωπικές του απόψεις, αναφέρθηκε σε απλά και προφανή μέτρα για να αλλάξει η ελληνική οικονομία στο ορατό μέλλον, για την οποία απαιτείται ένα jump start (ταχεία αναζωογόνηση), όπως είπε, και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο τι πρέπει να γίνει.

Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι ο τομέας ηγεσίας της ΕΕΔΕ ιδρύθηκε το 2009, ενώ συμμετέχει και συμβάλλει ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων για την ανάπτυξη της χώρας. Και ότι στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στηρίζει και δίνει βήμα στους νέους ηγέτες είτε απευθείας είτε μέσα από συνεργασίες με φορείς της αγοράς που έχουν ως αποκλειστικό στόχο την ανάπτυξη νέων ηγετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή