Στον «αέρα» οι μετεγγραφές μετά την απόφαση του ΣτΕ

Στον «αέρα» οι μετεγγραφές μετά την απόφαση του ΣτΕ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναστάτωση για τους περίπου 10.000 πρωτοετείς φοιτητές που πήραν φέτος μετεγγραφή σε ΑΕΙ/ΤΕΙ, προκάλεσε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που «πάγωσε» τη σχετική διαδικασία για τις Αρχιτεκτονικές του ΕΜΠ και του ΑΠΘ μέχρι την τελική απόφαση επί της αίτησης των ηγεσιών των δύο Αρχιτεκτονικών. Οι σχολές ζητούν την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων που αφορούν τις μετεγγραφές (η αίτηση θα συζητηθεί στις 6/2) καθώς θεωρούν ότι ο σχετικός νόμος αντιβαίνει στο άρθρο 16 του Συντάγματος.

Το βασικό επιχείρημά τους είναι ότι το υπ. Παιδείας αυθαίρετα αυξάνει τον αριθμό των φοιτητών τους, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των σπουδών. Ετσι, μετά την πρώτη απόφαση του ΣτΕ, οι περίπου 150 αιτούντες μετεγγραφή στις δύο Αρχιτεκτονικές θα πρέπει να ολοκληρώσουν το πρώτο εξάμηνο, και ίσως και το δεύτερο (θα κριθεί από τον χρόνο έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ), στο ΑΕΙ που εισήχθησαν. Οσοι έχουν ήδη πάρει μετεγγραφή σε άλλο Τμήμα ΑΕΙ δεν κινδυνεύουν, εκτός κι αν το τμήμα προσφύγει στο ΣτΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει εκδηλωθεί σχετική πρόθεση από τις ηγεσίες ΕΚΠΑ, ΕΜΠ και ΑΠΘ που έκαναν τις περισσότερες μετεγγραφές. Βέβαια, αν το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο, από το περιεχόμενο της τελικής απόφασης ενδέχεται να επηρεαστούν και οι 10.000 μετεγγραφές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή