Τι υποστήριξαν στις καταθέσεις τους Καμμένος – Χαϊκάλης

Τι υποστήριξαν στις καταθέσεις τους Καμμένος – Χαϊκάλης

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώπιον του εισαγγελέα κατέθεσαν σήμερα Κυριακή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, και για τρίτη φορά ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης για τις καταγγελίες περί απόπειρας χρηματισμού του τελευταίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεσή του ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι το καταγγελλόμενο πρόσωπο για την προσπάθεια δωροδοκίας, ο Γιώργος Αποστολόπουλος, είχε παγιδεύσει με κοριό το χώρο όπου θα συναντιόταν με τον κ. Χαϊκάλη για να καταγράψει τη συνομιλία, ενώ παράλληλα είχε συνεργάτες του να παρακολουθούν ότι ελέγετο.

Σε ερώτηση του εισαγγελέα πώς εξηγεί ενας άνθρωπος που αποπειράται να δωροδοκήσει έναν βουλευτή να θέλει να εχει και ντοκουμέντα από τις επαφές του, ο κ. Καμμένος απάντησε ότι νομίζει ότι ο Γιώργος Αποστολόπουλος ήθελε να τους εκβιάσει.

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή του κατάθεση, ο κ. Αποστολόπουλος ανέφερε στον εισαγγελέα ότι έχει και αυτός υλικό από το οποίο προκύπτει εντελώς διαφορετική εκδοχή περί της απόπειρας δωροδοκίας από αυτά που καταγγέλλει ο κ. Χαϊκάλης.

Εν τω μεταξύ, στην τρίτη κατά σειρά κατάθεσή του στον εισαγγελέα, ο Παύλος Χαϊκάλης επιβεβαίωσε ότι ο Γιώργος Αποστολοπουλος κατέγραφε τη συνάντησή τους και ανέφερε επιπλέον ότι και άνθρωποι του προέδρου των ΑΝΕΛ παρακολουθούσαν τη συνάντηση.

Εξερχόμενος, ο κ. Χαϊκάλης δήλωσε πως ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Γιώργου Αποστολόπουλου καθώς – όπως ισχυρίστηκε – υπάρχουν υπόνοιες πως κάποιος τον προειδοποίησε ώστε να μην εμφανιστεί στο τελευταίο ραντεβού που είχε στηθεί, σε συνεννόηση με τους εισαγγελείς και την Αστυνομία.

Ο κ. Χαϊκάλης ισχυρίστηκε πως ο λόγος που δεν έδωσε το όνομα του κ. Αποστολόπουλου κατά την πρώτη γραπτή κατάθεσή του στην εισαγγελία ήταν επειδή ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, τον προέτρεψε να μην κατονομάσει κάποιον, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος διαρροής.

Επανέλαβε πως τελικά αποκάλυψε το όνομα του κ. Αποστολόπουλου στην Κρατική Ασφάλεια, το βράδυ της 12ης Δεκεμβρίου, ζητώντας να κινηθούν οι διαδικασίες εντοπισμού και σύλληψής του.

Όμως, όπως είπε, οι αστυνομικοί του είπαν πως προαπαιτείται σχετική εισαγγελική εντολή, και – σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη – όταν επικοινώνησαν με τον κ. Ντογιάκο αυτός τους συνέστησε να περιμένουν λίγο.

Αύριο Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος, κατά τον κ. Χαϊκάλη, χειρίστηκε το οπτικοακουστικό υλικό από τις καταγραφές δυο συναντήσεών του με τον κ. Αποστολόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή