Κατάσχεσαν πάνω από 200 γράμματα του Μπρέιβικ, υπό τον φόβο δημιουργίας «δικτύου»

Κατάσχεσαν πάνω από 200 γράμματα του Μπρέιβικ, υπό τον φόβο δημιουργίας «δικτύου»

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 200 γράμματα του Αντερς Μπρέιβικ έχουν κατάσχει οι αρχές του σωφρονιστικού ιδρύματος στο οποίο κρατείται, προκειμένου να αποτρέψουν την δημιουργία δικτύου εκτός φυλακής από τον Νορβηγό μακελάρη.

«Έχουμε απορρίψει την αποστολή κάποιων γραμμάτων για λόγους ασφαλείας. Μιλάμε για περίπου 220 γράμματα», τόνισε χαρακτηριστικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιλινγκ Φέστε, εκπρόσωπος της φυλακής.

«Ελέγχουμε την επικοινωνία του και δεν θα του επιτραπεί να δημιουργήσει δίκτυο εκτός φυλακής», πρόσθεσε.

Ο Μπρέιβικ, ο οποίος το καλοκαίρι του 2011 σκότωσε 77 άτομα στο Όσλο και στο νησί Ουτόγια της Νορβηγίας, έχει εκφράσει την επιθυμία του να δημιουργήσει κόμμα, αποκηρύσσοντας, όπως ο ίδιος έχει πει, τη διάδοση των ιδεών μέσω της βίας. Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει πριν μερικούς μήνες, πηγή έμπνευσης αποτελεί η εκλογική επιτυχία της Χρυσής Αυγής στη χώρα μας.

Την καταγγελία για παρεμβάσεις της διοίκησης των φυλακών στην αλληλογραφία του έκανε ο ίδιος σε εφημερίδα της Νορβηγίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή