Με νίκη αποχαιρετά το 2014 ο ΠΑΟ

Με νίκη αποχαιρετά το 2014 ο ΠΑΟ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Στην 3η θέση επέστρεψε ο Παναθηναϊκός μετά τη χθεσινοβραδινή νίκη του επί της Κέρκυρας με 2-0 στη «Λεωφόρο Αλεξάνδρας», στην ακροτελεύτια αγωνιστική υποχρέωσή του μέσα στο 2014. Δίχως άλλο, το χρονικό σημείο που άνοιξε το σκορ η ομάδα του Αναστασίου, τη βοήθησε σημαντικά για να φθάσει σε μία καθ’ όλα δίκαιη νίκη. Συγκεκριμένα, στο τελευταίο λεπτό του πρώτο ημιχρόνου κατάφερε να παραβιάσει την εστία της Κέρκυρας (που έως εκείνο το σημείο είχε βραχυκυκλώσει τους γηπεδούχους με την εξαιρετική αμυντική λειτουργία της) με γκολ του Νίκου Καρέλη. Επιπλέον, το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε με εκπληκτικό σουτ του Διαμαντή Χουχούμη στο 86΄.

Αναμφίβολα, οι «πράσινοι» αντέδρασαν με άκρως αποτελεσματικό τρόπο μετά τη βαριά ήττα της περασμένης Πέμπτης από την Ξάνθη στα «Πηγάδια». Ετσι, αποχαιρετούν το 2014 έχοντας απόσταση πέντε βαθμών από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και τεσσάρων από τον δεύτερο της βαθμολογίας, Ολυμπιακό. «Ηταν φυσιολογικό για εμάς. Πάντα από ένα άσχημο αποτέλεσμα αντιδρούμε καλά. Το θετικό για εμάς ότι δεν δεχθήκαμε γκολ, ο Διαμαντής πέτυχε ένα φανταστικό γκολ και θα προσπαθήσουμε στη νέα χρονιά να είμαστε ακόμα καλύτεροι», υπογράμμισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου μετά το τελευταίο σφύριγμα.

Να σημειωθεί πως χρησιμοποίησε σύστημα 4-4-2 με ρόμβο, αφήνοντας στον πάγκο τον Μέντες, με τον Μάρκους Μπεργκ να μη βρίσκεται ξανά στα πλάνα του. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Στιλ, αριστερό μπακ ο Χουχούμης, δεξί ο Μπούρμπος και ο Κουτρουμπής με τον Τριανταφυλλόπουλο στα στόπερ. Ο Δώνης ήταν αμυντικός μέσος, έχοντας εσωτερικά τον Ζέκα και τον Πράνιτς. Ο Ντίνας έπαιζε σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Καρέλης με τον Πέτριτς.

ΠANΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Ζέκα, Δώνης, Καρέλης (65΄ Λαγός), Ντίνας (83΄ Μπούι), Μπούρμπος, Πράνιτς (88΄ Κλωναρίδης), Πέτριτς

ΚΕΡΚΥΡΑ: Σέτκους, Βενέτης, Ζορμπάς (46΄ Κόντος), Ναγιάρ (76΄ Σάντσεθ), Καϊκούτ, Γκόμες, Καρντόσο (53΄ Κρητικός), Μαρκόφσκι, Χαβίτο, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο.

Την επιθυμία του να παραμείνει ο Παναθηναϊκός για πάντα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας εξέφρασε ο Γιάννης Αλαφούζος κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Παναθηναϊκής Συμμαχίας η οποία διεξήχθη στον «Τάφο του Ινδού».

Οπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θα γίνουν κινήσεις στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ενώ απομένει το τυπικό σκέλος για την ανανέωση του συμβολαίου του Μάρκους Μπεργκ. Ο ατζέντης του παίκτη αναμένεται στην Αθήνα μέχρι το τέλος του μήνα, προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές στο νέο συμβόλαιο του Σουηδού επιθετικού μέχρι το 2018.

«Στο θέμα των μεταγραφών, συμφωνώ, δεν έγιναν όσα έπρεπε. Στο θέμα του ρόστερ, διαφωνώ κάθετα. Εχουμε αδυναμίες και θέλουμε να τις βελτιώσουμε. Αλλά νομίζω ότι έχουμε το πιο πλούσιο ρόστερ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εχουμε παίκτες που τους βγάλαμε μόνοι μας, αλλά και ποιοτικούς ξένους», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αλαφούζος.

Επιπλέον, άφησε ανοιχτό το θέμα επιστροφής του Σεμπάστιαν Λέτο στον Παναθηναϊκό, ξεκαθαρίζοντας πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καμία επαφή. Επίσης, υποστήριξε πως υπάρχουν πιθανότητες για να δοθούν τα χρήματα από την Περιφέρεια για την ανακατασκευή της Λεωφόρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή