«Το “Ποτάμι” θα καθαρίσει τον βούρκο»

«Το “Ποτάμι” θα καθαρίσει τον βούρκο»

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο κ. Χαϊκάλης  και οι όμοιοί του οι οποίοι τόσο καιρό διέβαλλαν το “Ποτάμι” ότι τάχα εξυπηρετεί συμφέροντα επιχειρηματιών, μόνοι τους πια απέδειξαν ότι ανήκουν σε ένα βούρκο. Αυτόν τον βούρκο έρχεται να καθαρίσει το “Ποτάμι” και όσοι συναλλάσσονται με τον υπόκοσμο θα εκπλαγούν με την οργή των πολιτών».

Τάδε έφη ο Στ. Θεοδωράκης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Γ. Μπουτάρη, ο οποίος, σημειωτέον, με τη φράση «εγώ είμαι Ποτάμι» προανήγγειλε ξεκάθαρα πλέον τη στάση που θα τηρήσει αν προκληθούν εκλογές. Ενδεχόμενο που προεξοφλούν πλέον και συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη, οι οποίοι δεν κρύβουν ότι ασχολούνται μόνο με τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων. Ηδη από την Παρασκευή, άλλωστε, το «Ποτάμι» έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα από 20 πρόσωπα που θα εκτεθούν στα ψηφοδέλτιά του. Μεταξύ αυτών είναι βεβαίως και οι βουλευτές Π. Τατσόπουλος, Γρ. Ψαριανός και Κατ. Μάρκου, ενώ θέμα ημερών θεωρείται η οριστικοποίηση της προεκλογικής σύμπραξης με τους Μεταρρυθμιστές του κ. Σπ. Λυκούδη, τον οποίο φημολογείται ότι θα ακολουθήσει και ο κ. Βασ. Οικονόμου.

Αν κάτι, ωστόσο, μονοπωλεί τις συζητήσεις της Σεβαστουπόλεως είναι οι όροι που θα θέσει το «Ποτάμι» αν κληθεί να συγκυβερνήσει. Κατά πληροφορίες, αρκετά στελέχη εισηγούνται στον κ. Θεοδωράκη να αναδείξει ήδη από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου τις κόκκινες γραμμές του για να μπορεί εκ των υστέρων να έχει και αυξημένη διαπραγματευτική ισχύ στην περίπτωση που δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία. Και ως μείζονα όρο τα συγκεκριμένα στελέχη προκρίνουν την ανάγκη ο κ. Θεοδωράκης να εκπέμψει ως αδιαπραγμάτευτη την παραμονή της χώρας στο ευρώ (η εισήγηση είναι να χρησιμοποιήσει τη φράση «το “Ποτάμι” θα κρατήσει πάση θυσία την Ελλάδα στην Ευρώπη») για να καταδείξει ότι το κόμμα του θα είναι ο πόλος σταθερότητας, ακόμη και αν μετά τις εκλογές η ακραία εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ αποδειχθεί κοινοβουλευτικώς ενισχυμένη. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο άλλωστε τα ίδια στελέχη έχουν ήδη προτείνει στον κ. Θεοδωράκη να κατονομάσει πριν από τις εκλογές τους πέντε υπουργούς που θα προτείνει στην οποιαδήποτε επόμενη κυβέρνηση και να καταστήσει σαφές ότι το «Ποτάμι» όχι μόνον θα έχει λόγο στο ποιος θα αναλάβει το ΥΠΟΙΚ, αλλά δεν προτίθεται να συμπράξει σε υπουργικό σχήμα όπου θα μετέχουν… Λαφαζάνηδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή