Υπεγράφη η νέα 3ετής συλλογική σύμβαση εργασίας στον ΟΤΕ

Υπεγράφη η νέα 3ετής συλλογική σύμβαση εργασίας στον ΟΤΕ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nέα τριετής Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) υπογράφηκε προχθές μεταξύ της διοίκησης του ΟΤΕ και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων-ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ). Η νέα σύμβαση, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΤΕ, καθιερώνει νέο μισθολόγιο για τους νεοπροσλαμβανόμενους, ενισχύοντας τον εισαγωγικό μισθό, με τις κατώτατες αποδοχές να διαμορφώνεται στα 755 ευρώ, σημαντικά υψηλότερα από τα σημερινά δεδομένα της αγοράς.

Με βάση τη νέα σύμβαση, για όσους εργάζονται σήμερα στον ΟΤΕ –τακτικό προσωπικό με σύμβαση αορίστου χρόνου– για την επόμενη τριετία:

• Διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας καθώς η εταιρεία δεσμεύθηκε να μην προχωρήσει σε απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους.

• Διατηρεί τη μεσοσταθμική μείωση 11% της προηγούμενης σύμβασης, σε σχέση με το μισθολόγιο του 2011, αλλά διατηρεί και το μειωμένο εβδομαδιαίο ωράριο στις 35 ώρες.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε η ένταξη στη μητρική εταιρεία ΟΤΕ Α.Ε. της πλειονότητας των εργαζομένων της OTEplus, θυγατρικής του ομίλου, με τους νέους μισθούς και πρόσθετες παροχές που ενισχύουν το εισόδημά τους. Σύμφωνα με την ΟΜΕ-ΟΤΕ περίπου 2.100 εργαζόμενοι θα προσμετρηθούν στο προσωπικό της μητρικής εταιρείας, ανεβάζοντας το προσωπικό της σε περίπου 9.100 απασχολούμενους.

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στα τηλεφωνικά κέντρα της εξυπηρέτησης πελατών στην OTEplus, σύμφωνα με τον ΟΤΕ, θα μεταφερθούν σε άλλη θυγατρική του ομίλου και οι συμβάσεις εργασίας τους θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Τέλος, συμφωνήθηκε ο εξορθολογισμός μια σειράς επιδομάτων και παροχών στο πλαίσιο του μετασχηματισμού και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας.

«Υπογράψαμε ακόμη μια πρωτοποριακή συμφωνία με τους εργαζομένους του ΟΤΕ», σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ. «Η συμφωνία αυτή», πρόσθεσε, «δημιουργεί νέα δεδομένα στον ΟΤΕ και την αγορά, συνεχίζει να διασφαλίζει την απασχόληση για τους ανθρώπους μας, ενώ με το νέο μισθολόγιο ενισχύει τους χαμηλά αμειβόμενους νέους που μπαίνουν στην αγορά εργασίας».

Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων ΟΤΕ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, ενέκρινε την επέκταση του συμβολαίου του κ. Τσαμάζ με τον ΟΤΕ για άλλα 3,5 χρόνια. Ο κ. Τσαμάζ θα παραμένει στο τιμόνι του ομίλου τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2018. Τέλος, μιλώντας προς τους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ είπε ότι ο οργανισμός θα υποβάλει μια δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της θυγατρικής της Forthnet, Νοva, πιθανώς στις αρχές του 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή