Στο νοσοκομείο θα παραμείνει o Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος

Στο νοσοκομείο θα παραμείνει o Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, πέρασε την ημέρα των Χριστουγέννων στο νοσοκομείο του Τέξας, όπου έχει εισαχθεί μετά προβλήματος που αντιμετώπισε στο αναπνευστικό αυτή την εβδομάδα. Ο 90χρονος Μπους πρόκειται να παραμείνει στο νοσοκομείο και την Πέμπτη, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του, Τζιμ ΜακΓκάρθ.

«Ο πρόεδρος Μπους είχε μία ακόμα καταπληκτική ημέρα και είναι ιδιαίτερα ευδιάθετος», μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς το οποίο επικαλείται ανακοίνωση που απέστειλε ο ΜακΓκάρθ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Στέλνει τις θερμές ευχές του για χαρούμενα Χριστούγεννα σε όλους», αναφέρεται στο μήνυμα που απέστειλε ο ΜακΓκάρθ προσθέτοντας ότι ο Μπους θα παραμείνει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση τουλάχιστον έως το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους είναι ο πιο ηλικιωμένος από τους 4 πρώην προέδρους των ΗΠΑ που ζουν ακόμα και όλο και συχνότερα κυκλοφορεί δημοσίως με αναπηρικό αμαξίδιο.

Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να γιορτάζει τα 90ά του γενέθλια τον περασμένο Ιούνιο πραγματοποιώντας πτώση με αλεξίπτωτο στο Μέιν όπου βρίσκεται μία από τις κατοικίες της οικογένειας Μπους. Ο Μπους ο πρεσβύτερος είχε νοσηλευθεί το Νοέμβριο του 2012 για βρογχίτιδα στο Χιούστον (Τέξας) για διάστημα 2 μηνών. Η σύζυγός του Μπάρμπαρα είχε νοσηλευτεί στο ίδιο νοσοκομείο έναν χρόνο αργότερα για πνευμονία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή